Mainos:Kittilässä epäilty ympäristörikosasia siirretty syyteharkintaan

NordenBladet —

11.06.2020 klo 13.31Lappi
Lapin poliisilaitoksen talousrikostutkintayksikössä suoritettu esitutkinta koskien epäiltyä ympäristön turmelemista Kittilän kunnan alueella on saatettu päätökseen.
Lapin ELY-keskuksen ja Kittilän kunnan ympäristöviranomaisen havaintojen perusteella aloitetun ympäristörikoksen esitutkinnassa selvitettiin mm. romuajoneuvojen, muun romun sekä ns. SER-jätteen varastointi- ja purkupaikan asianmukaisuutta sekä keräystoiminnan laillisuutta.
Keräystoimintaa ei oltu rekisteröity eivätkä romujen keräystoiminnasta vastaava henkilö ja varastona käytetyn alueen omistaja kertomansa mukaan olleet selvillä toiminnan luvanvaraisuudesta tai jäte- ja ympäristönsuojelulain vaatimuksista, johon viimeksi mainittuun liittyy myös ns. selvilläolovelvollisuus. Tilalla oli myös hävitetty jätteitä vastoin jätelain määräyksiä.
Esitutkinnassa selvitettyjen seikkojen perusteella asiassa on laiminlyöty ympäristö-, keräys- ja jätelupien hankkiminen sekä varastoalueena käytetyn maa-alueen muuttaminen teknisiltä ominaisuuksiltaan lakien ja asetusten mukaiseksi. Tarvittavien lupien hankkimatta jättämisestä, romun myynnistä ja maanrakennustöiden laiminlyönnistä saatu taloudellinen hyöty on yhteensä lähes 100 000 euroa.
Rikosasia on lähetetty syyteharkintaan eikä poliisi tiedota asiasta enempää.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory