Mainos:Loukkaantunut karhu lopetettiin Lieksassa

NordenBladet ‚ÄĒ
Poliisille tehtiin keskiviikkona klo 08.50 ilmoitus loukkaantuneesta karhusta Lieksan Viensuulla. Ilmoitustietojen ja ilmoittajan myöhemmin poliisille toimittamien valo- ja videokuvan perusteella täyskasvuisella karhulla oli vasemmassa etujalassaan pienpetojen pyyntiin tarkoitettu rauta. Täyskasvuisen karhun mukana liikkui ainakin kaksi nuorempaa karhua.
Poliisi arvioi tilanteen ja toimintavahtoehdot seuraavasti: Loukkaantuneen tai sairaan villieläimen kiinniottaminen ja toimittaminen hoitoon taikka pyyntiraudan irrottaminen täyskasvuiselta karhulta eivät ole turvallisia ja tarkoituksenmukaisia toimintavahtoehtoja. Tämänvuotiset pennut eivät selviä ilman emää luonnossa ja pentujen toimittaminen hoitoon esim. eläintarhaan ei ole tarkoituksenmukaista. Lieksassa on runsaasti karhuja, eikä useammankaan karhun lopettamisella vaaranneta paikallista karhukantaa.
Toimintavaihtoehdoista konsultoitiin myös Luonnonvarakeskusta.
Poliisin yleisjohtaja määräsi loukkaantuneen karhun lopetettavaksi, koska eläimen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan. Lisäksi määrättiin lopetettavaksi karhun mukana liikkuvat alle vuoden ikäiset pennut.
Eläinten jäljittämisen koirilla suorittivat Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistyksen SRVA-toimijat ja varsinaisen lopetuksen poliisi ampumalla klo 14.50. Lopetuspaikka oli Kantelelahdentien varressa noin 500 m aamuiselta havaintopaikalta. Loukkaantuneen ja lopetetun, noin 100-kiloisen naaraskarhun mukana oli kaksi yli vuoden ikäistä erauspentua, jotka pakenivat paikalta metsään. Poliisin ja Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan eläimiä ei ollut tarvetta lopettaa.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory