Mainos:Näpistelyt voivat vaikuttaa poliisin myöntämien lupien saamiseen

NordenBladet —

09.06.2020 klo 13.03Sisä-Suomi
Poliisi joutuu usein puuttumaan näpistyksiin. Sisä-Suomen poliisille on tänä vuonna toukokuun loppuun mennessä ilmoitettu 2838 näpistyksestä tai sellaisen yrityksestä. Päivää kohden se tekee vähintään 18 ilmoitusta näpistyksestä.
Tampereella poliisille on ilmoitettu tänä vuonna toukokuun loppuun mennessä 1310 näpistyksestä tai sellaisen yrityksestä. Jyväskylässä vastaava luku on 690. Seuraavaksi eniten näpistyksiä on Pirkkalassa 94, Lempäälässä 89, Nokialla 81, Ylöjärvellä 73, Äänekoskella 66, Kangasalla 46, Jämsässä 45 ja Sastamalassa 32.
Viime vuonna koko poliisilaitosalueella poliisille ilmoitettiin 5933 näpistyksestä ja 164 sellaisen yrityksestä.
Yleisimmät näpistyskohteet ovat alkoholi, elintarvikkeet, kosmetiikka ja vaatteet. Esimerkiksi eilen poliisille ilmoitettiin näpistyksistä, joissa on viety väkevää alkoholia, siideriä, lonkeroa, olutta, suklaata, irtokarkkeja, deororantteja, partakoneen teriä ja kehäkukan taimia. Näpistelijät ovat liikkeellä tasaisesti ympäri vuoden, ns. kesäpiikkiä ei ole havaittavissa.
Seuraamuksista
Näpistelijälle annetaan sakko, jos vahingon kärsinyt ei vaadi korvausta. Useimmiten yritykset kuitenkin vaativat korvausta, ja asia menee kirjalliseen menettelyyn. (tuomari ratkaisee asian kirjallisen aineiston perusteella). Jos epäilty kiistää näpistyksen, asia päätyy julkiseen oikeuskäsittelyyn. Se on kaikille avoin.
Useampi näpistysrikos voi vaikuttaa mm. aseluvan, järjestyksenvalvojaluvan tai vartijaluvan saamiseen. Poliisilla on oikeus rekisteröidä näpistyksestä epäillyn sormenjäljet ja kuvata hänet poliisin tuntomerkkirekisteriin. Joissakin tilanteissa vähäarvoisenkin esineen vieminen voidaan katsoa olevan varkautta, ja siitä on ankarammat seuraukset.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory