Mainos:

Vakava liikenneonnettomuus Kuopiossa (jatkotiedote)

NordenBladet —

06.06.2020 klo 21.30Itä-Suomi
Kuopion Kylmämäessä kevytmoottoripyörä törmäsi henkilöautoon. Moottoripyörän kuljettaja loukkaantui tilanteessa vakavasti.
Tapahtumapaikalla on selvinnyt seuraavaa:
Henkilöauto ajoi Matkuksentiellä 50 km/h nopeusrajoitusalueella tarkoituksenaan kääntyä takaisin tulosuuntaansa. Henkilöauto aloitti U-käännöksen koukkaamalla teollisuusalueen liittymässä oikealle ja kääntyi samantien takaisin vasemmalle ollen ajoradalla poikittain.
Henkilöauton takana U-käännöspaikkaa lähestyi 16-vuotiaan Kuopiolaisen pojan ohjastama kevytmoottoripyörä keulien. Moottoripyörän kuljettajan havaittua henkilöauton kääntyvän eteen, kuljettaja keskeytti keulimisen ja yritti jarruttaa mutta pyörä kaatui ja liukui henkilöautoa päin.
Moottoripyörän kuljettaja loukkaantui tilanteessa vakavasti. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuteen. Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena molempien kuljettajien osalta.
Poliisi haluaa muistuttaa mopoilla ja moottoripyörillä keulimisen vaarallisuudesta. Mikäli jotain yllättävää tapahtuu liikenteessä, ohjauksen ja jarrutuksen aloitus viivästyy ratkaisevasti kun keula on ensin laskettava alas.
Keulijaa on usein vaikea havaita peileistä kun ajovalo ei näy ja usein nopeuskin kiihtyy keulan ollessa ylhäällä. Muiden tienkäyttäjien on vaikea tehdä havaintoja ja sitä kautta oikeita liikennepäätöksiä. Usein keulijat kokevat olevansa taitavia mopon tai moottoripyörän käsittelijöitä, mutta kokemattomuus liikenteessä vaikeuttaa toisten tienkäyttäjien toiminnan ennakoimista aiheuttaen siten onnettomuuksia. Siksi kaikkea tarpeetonta temppuilua ja leikkimistä liikenteessä tulee välttää.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory