Mainos:Nuoret kokoontuivat Helsingissä maanantaina – poliisi joutui puuttumaan häiriökäyttäytymiseen

NordenBladet —

02.06.2020 klo 10.48Helsinki
Poliisi on joutunut maanantaina 1.6.2020 puuttumaan nuorison kokoontumisiin Helsingissä.
Poliisille tuli maanantai-iltana noin kello 19 ilmoituksia nuorten välisestä yhteenotosta Malmilla. Paikalla oli arviolta noin kaksisataa nuorta.
Poliisi keskeytti nuorten välienselvittelyn Malmilla, mutta sama joukko kerääntyi myöhemmin Pasilan asemalle, jossa häiriökäyttäytyminen jatkui. Poliisi hajotti jälleen ryhmän eri suuntiin.
Maanantaina tehtävien yhteydessä ei kirjattu yhtään rikosilmoitusta eikä ketään otettu paikan päältä kiinni. Myöskään loukkaantumisia ei tullut poliisin tietoon.
Helsingin poliisin ennalta ehkäisevä toiminto selvittää taustalla olevia syitä ja nuorten motiiveja tappelulle. Maanantain tapauksessa nuoret olivat sopineet ennakkoon sosiaalisessa mediassa tapaavansa yhteenottotarkoituksessa.
– Poikkeusolojen seurauksena nuorisotalot ja -kahvilat ovat kiinni, joten nuoret pyrkivät kerääntymään paikkoihin, joihin on helppo kokoontua. Tällaisia ovat esimerkiksi joukkoliikenneasemat. Nuorten kokoontumispaikkojen ollessa kiinni myös valvovat luotettavat aikuiset puuttuvat paikalta, jolloin nuorten väliset konfliktit saattavat yltyä fyysisiksi yhteenotoiksi. Joskus nuorilla ei ole keinoja ratkaista riitoja, jolloin fyysinen tai verbaalinen yhteenotto tuntuu ainoalta ratkaisulta, kertoo ylikomisario Jari Taponen, Helsingin poliisin ennalta ehkäisevän toiminnon johtaja.
Nuorilta toivotaan nyt fiksua asennetta ja matalaa ilmoituskynnystä, mikäli vastaavanlaisia yhteenottoja on tiedossa.
Poliisi jatkaa nuorten kanssa työskentelyä yhdessä Helsingin kaupungin nuorisotoimen ja nuorten kanssa työskentelevien järjestöjen kanssa.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory