Mainos:Rikoskokonaisuus syyteharkintaan Joensuussa

NordenBladet ‚ÄĒ Poliisi on kev√§√§n aikana suorittanut esitutkintaa rikoskokonaisuudessa, johon on kuulunut useita varkaus-rikoksia Joensuussa, Ilomantsissa ja Kontiolahdella. Rikoksesta ep√§iltyn√§ kokonaisuudessa on noin 20-vuotias joensuulainen mies.
Esitutkinnan perusteella miehen epäillään murtautuneen 15. Р18.3.2020 välisenä aikana yhteensä kuuteen eri kohteeseen. Kohteista yksi on ollut Joensuun Rantakylässä sijaitseva kampaamo ja yksi Kontiolahden Lehmossa sijaitseva työmaavarasto. Kampaamosta oli anastettu käteistä rahaa ja työmaavarastosta työkaluja.
Lisäksi kokonaisuuteen on kuulunut neljä murtokohdetta Ilomantsissa. Ilomantsissa kohteina ovat olleet huoltoasema, elokuvateatteri, ravintola sekä kauppaliike. Huoltoasemaan ja elokuvateatteriin kohdistuneissa murroissa ei oltu anastettu mitään. Ravintolasta oli anastettu käteistä rahaa ja kauppaliikkeestä työkaluja. Tapauksia on tutkittu varkauksina ja varkauden yrityksinä.
Merkittävä osa anastetusta omaisuudesta on takavarikoitu 20-vuotiaan joensuulaismiehen hallusta ja omaisuus on palautettu asianomistajille.
Varkaus-tapausten lisäksi kokonaisuuteen on kuulunut törkeätä ampuma-aserikosta, väärä ilmiantoa, perätöntä lausumaa viranomaismenettelyssä ja kavallusta koskeva tapahtumasarja. Tässä tapauksissa sama noin 20-vuotias epäilty teki poliisille 30.3.2020 ilmoituksen, jonka mukaan hän on joutunut veitsellä tehdyn ryöstön uhriksi ja ryöstön yhteydessä häneltä on anastettu kaksi metsästysasetta. Toinen aseista takavarikoitiin Liperin Viinijärvellä 31.3.2020 suoritetussa kotietsinnässä yli 40-vuotiaan liperiläismiehen asunnosta. 20-vuotiaan miehen kertomuksen mukaan hänet ryöstänyt henkilö oli juuri tämä yli 40-vuotias liperiläismies.
Varsin pian asiaa selvitettäessä ilmeni, että noin 20-vuotiaan miehen kertomaa ryöstörikosta ei ollut tapahtunut. Esitutkinnassa ilmeni, että 20-vuotias mies oli myynyt ainakin toisen metsästysaseista liperiläismiehelle. Metsästysaseista toinen on jäänyt takavarikoimatta. Metsästysaseet ovat 20-vuotiaan joensuulaismiehen lähipiiriin kuuluvan henkilön aseita ja 20-vuotiasta miestä epäillään kavalluksesta aseiden anastuksen osalta. Lisäksi 20-vuotiasta miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta, väärästä ilmiannosta ja perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä. Yli 40-vuotiasta liperiläismiestä epäillään puolestaan törkeästä ampuma-aserikoksesta.
Esitutkinta kokonaisuuden osalta on nyt valmistunut ja edennyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. 20-vuotias joensuulaismies on ollut esitutkinnan aikana vangittuna, käräjäoikeus vapautti miehen 19.5.2020. 40-vuotias liperiläismies on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory