Resepti: KOTONA TEHDYT huippumaistuvat hiiva-lehtitaikinasta valmistetut kinkku-basilikapiirakat
NordenBladet – Kotiruoka on maistuvaa ja pidän itse reseptien keksimisestä. Tavallisesti nämä reseptit muotoutuvat sen mukaan, mitä kullakin hetkellä jääkaapissa on. Hiiva-lehtitaikinasta valmistetut piirakat ovat tietysti klassisia ja niiden leipominen (varsinkin kun ostaa valmiin pakastetaikinan) on huippuhelppoa! Valmiiseen taikinaan voit kääriä kaikkea, mikä sinulle itsellesi maistuu – vaikkapa sieniä, kinkkua, juustoa, nakkeja, lihaa, porkkanoita, riisiä tai joitain muuta kiehtovaa! Esitän tässä yhden mukavan ja mausteisen kinkku-basilikapiirakan reseptin.
Tarvitaan:
500 g pakastettua hiiva-lehtitaikinaa
250-350 g kinkkua
200-300 g juustoa
100 g basilikaa tomaattikastikkeessa tai muuta vastaavaa yrttisekoitusta tomaattipastassa
hyppysellinen tilliä
Valmistaminen (15-20 min.):
Kaulitse edeltä käsin sulatettu taikina auki tai jos taikina on levyinä, niin isommaksi ja leikkaa kauniita neliskulmaisia kappaleita. Lisää kinkku, tilli, juusto ja basilikapasta ja kääri kokoon. Reunat voi painaa yhteen myös haarukalle, niin ne pysyvät paremmin koossa. Valmiiksi kuumassa uunissa piirakat kypsyvät nopeasti. Minä nostan piirakat välillä kerran ulos ja käännän ne paistamisen puolivälissä, jotta ne kypsyisivät mukavasti molemmalta puolelta.
PS! Parhaita tietysti lämpiminä!
Hyvää ruokahalua!
Valokuvat: NordenBladet/ Helena-Reet Ennet
Lähde: NordenBladet.ee (Helena-Reetin reseptikokoelma)