Mainos:Koulujen päättymisviikonloppu ja pandemiatilanne

NordenBladet —

28.05.2020 klo 13.03Itä-Suomi
Itä-Suomessa poliisin näkökulmasta katsoen on edelleen meneillään oleva pandemiatilanne sujunut pääosin hyvin ja tästä haluamme kiittää alueen kansalaisia, jotka ovat noudattaneet hyvin valtioneuvoston koronaviruksen ehkäisemiseksi antamia suosituksia.
Tuleva viikonloppu on uusi koetinkivi, koska koulut päättyvät ja kesälomat alkavat. Perinteisesti koulujen päättymisviikonloppu on ollut poliisille tehtävien näkökulmasta kiireinen ja nuoriso on ollut aktiivisesti liikkeellä.
– Toivomme hartaasti, että me itäsuomalaiset maltamme edelleen noudattaa pandemiaan liittyen annettuja kokoontumisrajoituksia ja suosituksia, sanoo ylikomisario Hans Vuoti Itä-Suomen poliisista. Tulemme viikonloppuna valvomaan aiempien vuosien tapaan nuorten kokoontumisia ja päihteiden käyttöä.
– Poliisi toivoo, että vanhemmat ottavat päättäjäisillan juhlinnan riskit nuorten kanssa puheeksi hyvissä ajoin. Selkeät pelisäännöt luovat turvaa, jolloin juhliminen on päihteetöntä ja poikkeusolojen rajoitukset tulee otetuksi huomioon, Hans Vuoti jatkaa. Näin toimien myös minimoidaan koronaviruksen tartunnat sekä onnettomuusriskit.
– Poliisin ensisijainen toimintalinja valvonnassa on ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä turvata ihmisten perusoikeuksia antamalla ohjeita, neuvoja ja kehotuksia. Poliisi mielellään keskustelee nuorten kanssa valvonnan yhteydessä yhteisistä pelisäännöistä, Vuoti sanoo.
Päihdevalvonnassa keskitytään yleisen järjestyksen ja turvallisuuden kannalta tärkeimpiin kohteisiin:
• Suoraan YJT:tä vaarantavaan juopotteluun (väkivaltainen käytös, metelöinti)
• Keskeisillä paikoilla tapahtuvaan häiritsevään juopotteluun (kävelykadut, torit, liikekeskukset)
• Alaikäisten juopotteluun
• Alkoholin välittämiseen alaikäisille
• Muutoin toisten oikeuksia loukkaavaan juopotteluun (puistot, lasten leikkipaikat, liikuntapaikat)
Yllä mainituissa tilanteissa ja paikoissa poliisi pyrkii aina puuttumaan julkiseen alkoholin nauttimiseen. Nauttiminen on julkista silloin, kun se tapahtuu julkisella paikalla esimerkiksi suoraan pullosta tai tölkistä.
– Uskon kansalaisten edelleen ymmärtävän, että virustilanne on edelleen päällä ja sen myötä annettuja ohjeita ja rajoituksia noudatetaan yhtä hyvin kuin tähänkin saakka. Sään suhteen viikonlopusta on tulossa ihan hyvä, joten ihmiset varmaan ovat aktiivisesti liikkeellä. Toivon hartaasti, että hyvästä säästä ja iloisesta juhlamielestä huolimatta muistetaan pitää järki ja maltti mukana, Hans Vuoti toteaa ja lopuksi toivottaa poliisin puolesta nuorille hyvää ja turvallista kesälomaa.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory