Ovatko passi- ja henkilökorttiasiat kunnossa? Vinkkejä sujuvaan hakemiseen

NordenBladet —

28.05.2020 klo 10.33Sisä-Suomi
Koronaviruksesta johtuvien matkustusrajoitusten pikkuhiljaa helpottuessa kasvaa myös passin ja henkilökortin hakijoiden määrä poliisin lupapalveluissa. Ruuhkien ja jonotuksen välttämiseksi laita hakemus vireille sähköisesti (https://asiointi.poliisi.fi), jolloin se on 6 euroa edullisempikin kuin henkilökohtaisesti vireille jätetty hakemus.
Passihakemuksen voi useimmiten tehdä alusta loppuun verkossa, mikäli sinulta on otettu sormenjäljet aiempaa passia varten enintään 6 vuotta sitten ja nimesi on edelleen sama kuin edellisessä passissasi.
Henkilökorttihakemuksen voi tehdä pelkästään verkossa asioimalla jos myöntöviranomainen on tunnistanut sinut passia tai henkilökorttia varten enintään 6 vuotta sitten, olet tunnistushetkellä ollut vähintään 12-vuotias ja nimesi on edelleen sama kuin edellisessä passissa tai henkilökortissa. Muussa tapauksessa varaathan asiointiajan henkilökohtaista käyntiä poliisiasemalla varten (https://asiointi.poliisi.fi).
Passihakemukseen tarvitaan enintään 6 kuukautta vanha passikuva tai sähköinen kuvatunnus, joten muista aina ihan ensiksi käydä valokuvassa. Tunnistamista poliisiasemalla nopeuttaa voimassaoleva passi tai henkilökortti, muussa tapauksessa henkilöllisyydestäsi voidaan varmistua esim. poliisin henkilörekistereihin pohjautuvien kysymysten ja esittämiesi asiakirjojen perusteella, jolloin se saattaa viedä aikaa.
Lisätietoja passin ja henkilökortin hakemisesta löytyy poliisin verkkosivuilta: https://www.poliisi.fi/passi, https://www.poliisi.fi/henkilokortin_hakeminen.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory