Mainos:Hirvieläimiä eksyy liikenteeseen – ota vaara tosissaan

NordenBladet —

27.05.2020 klo 15.11Sisä-Suomi
Viime aikoina on sattunut lukuisia hirvieläinkolareja meidänkin poliisilaitosalueella. Poliisin tietoon viimeksi tulleet hirvikolarit sattuivat Hämeenkyrössä Häijääntiellä 26.5. aamuviideltä ja Ylöjärvellä Virtaintiellä 26.5. iltayhdeksältä. Molemmissa kolareissa henkilöauto ja hirvi törmäsivät.
Emojen vieroittamat hirvieläimet etsivät parhaillaan omia elinalueitaan. Tässä yhteydessä niitä voi tulla myös alueille, jossa ne eivät ole aiemmin liikkuneet.
Hirvivaara-liikennemerkki on syytä ottaa tosissaan, koska ne on laitettu alueille, joissa hirvet tyypillisesti menevät maanteiden yli. Myös muualla kannattaa olla tarkkana, erityisesti aamu-ja iltahämärän aikaan.
Jos hirvieläinonnettomuudessa on eläimenä peura tai kauris, poliisi ei lähtökohtaisesti mene paikalle, jos ei ole henkilövahinkoja, liikenteenohjaustarvetta, auton omistussuhteet ovat selvät eikä epäillä rattijuopumusta tai muuta rikosta, eikä kolmas osapuoli ole kärsinyt aineellista vahinkoa. Eläin ei saa jäädä kärsimään, ja joskus se on syy poliisin paikalle tuloon. Näissä poliisi tekee yhteistyötä suurriistayhdyshenkilöiden kanssa. Hirvikolareissa poliisi pääsääntöisesti menee paikalle, koska mm. henkilövahingon vaara on suurempi.
Jos hirvieläinkolari sattuu eikä henkilövahinkoja tule, ilmoita kolarista silti tapahtumapaikalla hätäkeskukseen 112-sovelluksella tarkan tapahtumapaikan saamiseksi. Näin myös suurriistayhdyshenkilön on helppo löytää tarkka kolaripaikka eläimen jäljittämiseksi. Autoilijan ei pidä arvioida, loukkaantuiko eläin – vakavastikin loukkaantunut eläin voi paeta metsään. Jätä paikalle esimerkiksi muovipussi merkiksi eläimen poistumissuunnan puolelle.
Lue lisää hirvieläinten käyttäytymisestä ym. Suomen riistakeskuksen sivuilta www.riista.fi

Huhtikuun loppuun mennessä Sisä-Suomen poliisilaitoksen tietoon on tullut 478 hirvieläinkolaria. Pirkanmaan osuus näistä on 390 ja Keski-Suomen 88. Pirkanmaalla kolareita on sattunut huhtikuun loppuun mennessä eniten Sastamalassa 67, Urjalassa 46, Akaassa 44, Nokialla 30, Vesilahdella 24 ja Lempäälässä 23.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory