Mainos:

Oulun Kaakkuriin kokoontui satoja ihmisiä ajoneuvoissa

NordenBladet — Oulun Kaakkuriin, tarkemmin Kaakkurinkulman pysäköintialueelle, kokoontui 23.5. illan ja alkuyön aikana yhteensä satoja autoja, moottoripyöriä, mopoja, mönkijöitä ja muita ajoneuvoja.
Kokoontuneet olivat nuoria tai nuoria aikuisia, jotka pysyivät pääosin sisällä ajoneuvoissaan.
Alkuillasta kokoontuminen näytti pysyvän rauhallisena. Myöhemmin tilanne muuttui kuitenkin niin, että ajoneuvoilla rällättiin ympäri pysäköintialuetta, poltettiin kumia ja kiihdyteltiin aiheuttaen mm. useita kolareita niin, että osa kolarin osapuolista loukkaantui lievästi. Tekoja tutkitaan mm. liikenneturvallisuuden vaarantamisina ja yhtenä liikennerikkomuksena. Yhden ajoneuvon kuljettajaa epäillään myös rattijuopumuksesta. Lisäksi rälläys häiritsi alueen asukkaita. Poliisin hoitaessa paikalla kolareiden tutkintaa, osa alueelle kokoontuneista nuorista kävi käsiksi poliisiautoihin ja näin vaikeuttivat sekä häiritsivät samalla poliisin ja sairaankuljetuksen tehtäviä.
Tilanteen muuttuessa osallistujille ja sivullisille vaaralliseksi ja alueen asukkaille häiritseväksi, poliisi joutui tyhjentämään koko pysäköintialueen. Kaikki paikalla olleet poistuivat paikalta kehotuksesta.
Poliisi valvoo myös jatkossa tehostetusti liikennettä ja nuorten kokoontumisia, ja tulee puuttumaan häiritsevään ja turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.
Poliisi vetoaa nyt vanhempiin ja nuoriin, että nuoret ja nuoret aikuiset eivät osallistuisi liikenneturvallisuutta vaarantaviin tai tarpeetonta muuta häiriötä aiheuttaviin tapahtumiin. Kysymys ei ole pelkästään omasta turvallisuudesta vaan kaikkien turvallisuudesta ja oikeudesta viettää iltansa ja yönsä ilman häiritsevää meteliä.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory