Mainos:

Rikosuutisia Pohjois-Savon maakunnan alueelta 22.05 – 23.05

NordenBladet —

23.05.2020 klo 09.37Itä-Suomi
Iisalmessa Yläkadulla on torstain 21.05 ja perjantain 22.05 välisenä yönä puolen yön jälkeen sotkettu yhden asianomistajan autoa sekä toisen asianomistajan talon seinää kananmunilla. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus vahingonteosta. Asiasta jotain tietäviä pyydetään välittämään tietonsa Itä-Suomen poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai vihjesähköpostiin: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi
Perjantaina 22.05 kello 12:30 aikoihin Pielavedellä Petäjäjärventiellä osuivat toisiinsa kyljistään perävaunullinen maatalousajossa ollut traktori ja henkilöauto. Ajoneuvoissa oli yhteensä kolme henkilöä. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa, mutta henkilöautoon tuli ns. peltivaurioita. Asiaa tutkitaan liikennerikkomuksena.
Poliisipartio pysäytti perjantaina 22.05 hieman ennen iltakahdeksaa henkilöauton tarkastusta varten Kuopiossa VT 5:lla. Auton kuljettajalle suoritettu huumausaineiden seulontatesti oli positiivinen kannabikselle ja amfetamiinille. Kuljettaja toimitettiin verikokeeseen KYS:aan ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.
Liikennepoliisin partio oli valvomassa liikennettä siviilimallisella poliisiautolla Suonenjoella Karttulantiellä perjantai-iltana 22.05. Poliisipartion ohitti moottoripyörä kovalla vauhdilla. Moottoripyörälle mitattiin keskinopeusmittarilla nopeudeksi pahimmillaan 134 kilometriä tunnissa 60 kilometriä tunnissa -rajoitusalueella. Moottoripyörän kuljettaja oli liikkeellä selvin päin. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiaa tutkitaan Suonenjoen poliisiasemalla törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Poliisipartio pysäytti perjantaina 22.05 iltakymmenen aikaan Kuopion Petosella auton tarkastusta varten. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden seulontatesti oli positiivinen kannabikselle, amfetamiinille sekä bentsodiatsepiineille (huumaava lääke). Lisäksi auton kuljettajalla ei ole ollut koskaan auton ajo-oikeutta. Asiaa tutkitaan kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, rattijuopumuksena sekä huumausaineen käyttörikoksena.
Liikennepoliisin poliisipartio mittasi Kuopiossa eteläisellä moottoritiellä henkilöauton kuljettajalle perjantai-iltana 22.05 juuri ennen vuorokauden vaihtumista kovan ylinopeuden. Henkilöauton kuljettaja ajoi 155 kilometriä tunnissa paikassa, jossa oli nopeusrajoitus laskettu 80 kilometriä tunnissa -nopeuteen tietöiden takia. Tilannepaikalla oli uusi kestopäällyste ja tiemerkinnät olivat puutteelliset. Normaalisti tilannepaikalla on 100 kilometriä tunnissa nopeusrajoitus. Kuljettaja oli yksin autossaan ja liikenne oli hiljaista. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Poliisipartiota tuli vastaan perjantaina 22.05 kello 23:00 aikaan Iisalmessa valtatiellä 5 etelän suuntaan Taipaleen kohdalla henkilöauto, jonka nopeudeksi mitattiin tutkalla 210 kilometriä tunnissa. Tapahtumapaikalla on nopeusrajoitus 80 kilometriä tunnissa. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Tapahtuma-aikaan vallitsi hiljainen liikenne, mutta tilannepaikalla on runsaasti liittymiä ja risteyksiä. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipartio sai perjantaina 22.05 iltapäivällä hieman ennen kello 15:00 tavanomaisuudesta poikkeavan tehtävän Kuopion Savulahteen. Ilmoituksen mukaan asianomistajan kuuleman kovan jyrinän / ääni-ilmiön jälkeen oli havaittu omakotitalon tiilikaton tiiliä lähteneen irti paikoiltaan ja joitakin kattotiiliä oli pudonnut maahan asti. Poliisipartion paikalla suorittamissa tutkimuksissa tapahtumalle ei löydetty selittävää tekijää. Asiasta jotain havaintoja omaavia henkilöitä pyydetään ilmoittamaan havaintonsa Itä-Suomen poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai vihjesähköpostiin: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory