Mainos:Valtiovarainministeriön virkamiesten toimia koskeva esiselvitys valmistui: virkamiehiä ei epäillä rikoksista

NordenBladet —

20.05.2020 klo 14.35Helsinki
Sivullinen henkilö teki huhtikuun lopussa sanomalehtiartikkelin tietojen pohjalta poliisille tutkintapyynnön valtiovarainministeriön virkamiesten toimista liittyen ministeriössä alkuvuodesta 2019 tehtyyn lainvalmisteluun. Poliisi aloitti tutkintapyynnön perusteella asiasta esitutkintalain mukaisen esiselvityksen.
‒ Esiselvitys on saatu päätökseen. Asiassa ei ole syytä epäillä virka- tai muutakaan rikosta valtiovarainministeriön virkamiesten osalta, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Jokinen Helsingin poliisilaitokselta.
‒ Pääasiaan liittyy myös valtioneuvoston jäsenen virkatoimien lainmukaisuuden arviointiin liittyvä ulottuvuus eli niin sanottu ministerivastuuasia, eikä poliisi voi ministerin osalta päättää esitutkinnan aloittamisesta eikä edes itsenäisesti arvioida asiaa, Jokinen jatkaa.
Poliisi hankki esiselvityksenä asiakirja-aineiston oikeuskanslerinvirastosta ja valtiovarainministeriöstä. Asiakirja-aineisto on kattava, ja siitä saa seikkaperäisen kuvan asiasta.
Esiselvityksen perusteella asiassa ei ole edes alustavia syitä epäillä, että valtiovarainministeriön virkamiehet olisivat rikkoneet viranhoidossaan säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa.
‒ Näin ollen tässä asiassa ei ole syytä epäillä valtiovarainministeriön virkamiehiä virkarikoksesta. Asiassa on kysymys parlamentaarisen kontrollin toteutumisesta suhteessa hallitusvaltaan ja tämän toiminnan asianmukaisuuden ja eduskunnan täysimääräisen tiedonsaantioikeuden toteutumisen arvioinnista. Tällaisen kysymyksen arviointi ei kuulu poliisin tehtäviin.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory