Mainos:Lappeenrannan poliisilla omaisuus- ja liikennerikoksiin sekä suurpetoihin liittyviä tehtäviä

NordenBladet —

20.05.2020 klo 11.38Kaakkois-Suomi
Lappeenrannassa on murtauduttu 15.-18.5.2020 välisenä aikana kerrostalon rakennustyömaalle oven lukitus murtamalla ja anastettu vähäinen määrä sähkötyökaluja.
Tiistaina 19.5.2020 aamupäivällä paikkakuntalainen keski-ikäinen mies törmäsi kuljettamallaan henkilöautolla Lappeenrannan keskustassa liikennevaloihin pysähtyneen ajoneuvon perään aiheuttaen pieniä peltivaurioita.
Poliisi epäilee törmänneen ajoneuvon kuljettajaa rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Tiistai-iltana 19.5.2020 Lappeenrannan Lauritsalassa poliisipartio kiinnitti huomionsa kovaa vauhtia liikkuneeseen henkilöautoon.
Kuljettajalle suoritetun alkometerkokeen tuloksen perusteella keski-ikäisen ulkomaalaisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.
Lappeenrannan Joutsenossa tehtiin toukokuussa 2020 useita havaintoja talojen pihoilla liikkuneesta ilveksestä joka oli yrittänyt hyökätä koiran kimppuun.
Ilveksestä tehtyjen havaintojen perusteella sen todettiin olleen myös kapinen. Poliisi määräsi kapisen ja häiriökäyttäyneen ilveksen lopetettavaksi. Ilves on lopetettu paikallisten metsästäjien toimesta 18.5.2020 ja toimitettu Ruokavirastoon tutkittavaksi.
Tiistaina 19.5.2020 iltapäivällä Lappeenrannan kaakkoisosassa taajaman ulkopuolella susi tappoi pihapiirin läheisyydessä metsässä olleen pienehkön koiran.
Samalla suunnalla ilmeisesti samasta sudesta on tehty toukokuun 2020 aikana useita havaintoja.
Susien ihmisarkuus pyritään ensisijaisesti palauttamaan poliisin määräämän karkotuksen avulla. Poliisin määräämät karkotustoimenpiteet voidaan aloittaa, jos susi tulee alle sadan metrin päähän asutusta talosta, tuotantoeläinrakennuksesta tai eläinten laitumesta. Edellä mainitussa tapauksessa etäisyys pihapiiriin on ollut enemmin kuin 100 metriä.
Karkotuksesta vastaavat ensisijaisesti paikallisen riistanhoitoyhdistyksen henkilöt, mahdollisesti myös poliisi. Myös yksityinen kansalainen saa karkottaa suden pihapiiristään sitä vahingoittamatta esimerkiksi valojen ja äänien avulla.
Jos susi nähdään asutuksen tai esimerkiksi eläinsuojan lähellä, poliisi pyytää ilmoittamaan tapauksesta kiireettömässä tilanteessa paikalliselle suurpetoyhdyshenkilölle. Jos susi aiheuttaa vaaratilanteen ja tilanne on kiireellinen, asiasta tulee soittaa hätäkeskukseen
Kokonaisharkinnan perusteella poliisi voi myös määrätä häiriökäyttäytyvän suden lopetettavaksi.
”Suurpetojen aiheuttamat vahingot herättävät suuria tunteita, esimerkiksi koiran merkitys omistajalleen on yleensä suuri. Mikäli koiraa ei ole erikseen vakuutettu, voi vahingon tapahduttua hakea korvausta valtiolta.”

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory