Liikennepainotteinen vuorokausi

NordenBladet — Hämeen poliisin vuorokausi sisälsi 231 tehtävää, joista Päijät-Hämeessä hoidettiin 132 tehtävää ja Kanta-Hämeessä 99 tehtävää. Rattijuoppoja tavattiin seitsemän, joista kaksi oli törkeitä alkoholiratteja. Viiden tavallisen rattijuopumuksen epäilyt tulivat huumausaineiden vuoksi.
LAHTI
Poliisipartio tarkasti perjantaiaamuna Möysän kaupunginosassa liikkuneen henkilöauton kuljettajan kunnon. Alkometri näytti nollaa, mutta huumepikatesti positiivista eri huumeiden osalta. Autoa kuljettanut kortiton parikymppinen mies otettiin rattaille ja hänen auto siirrettiin parkkiin. Auto siirtämisen yhteydessä sen etuistuimen alta pyörähti konstaapelin näköpiiriin luvaton kaasusumutin. Miestä epäillään rattijuopumuksen, kulkuneuvon kuljettamisen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksen osalta myös lievästä ampuma-aserikoksesta.
LAHTI
Myöhään torstai-iltana partiota vastaan ajoi Uudenmaankadulla moottoripyörä sekä henkilöauto, kumpikin huomattavaa ylinopeutta ajaen Lahden keskustan suunnasta. Mitattu nopeus molemmille oli 122 km/h ja alueella vaikutti nopeusrajoitus 60 km/h. Poliisipartio pysäytti molemmat ajoneuvot ja niiden kuljettajat määrättiin ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Auton kyydissä oli yksi matkustaja.
LAHTI
Torstaina illalla poliisipartio havaitsi Uudenmaankadulla keskustasta poispäin kulkevan henkilöauton, joka meni päin punaista kahdessakin risteyksessä. Auto pysäytettiin ja sen kuljettajaksi paljastunut kortiton kolmekymppinen mies puhalsi rattijuopumuslukemat. Lisäksi huumepikatesti näytti positiivista. Mies käytettiin verikokeessa. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisena, huumausaineen käyttörikoksena sekä ampuma-aserikoksena, kuljettajan taskusta löytyneen luvattoman ampumatarvikkeen vuoksi. Miehellä oli kyydissään kaksi matkustajaa.
SYSMÄ
Torstaina illansuussa poliisille ilmoitettiin ulosajosta. Poliisipartiolle ilmeni, että henkilöauto oli suistunut ojaan hiekkapäällysteisellä tiellä. Ulosajokohtaa edelsi mutka ja mäennyppylä. Liekö sitten ulosajoon syynä, että autoa kuljettanut mies puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat. Kuljettajan lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Kumpikaan ei loukkaantunut ulosajossa, naarmuja lukuun ottamatta. Kuljettajalta otettiin verikoe paikalla ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory