Mainos:Rikoksen selvittämiseksi pyydämme erityisesti Vantaan seudun liikkeitä tarkistamaan varastonsa

NordenBladet —

14.05.2020 klo 14.44Oulu
Oulun poliisilaitos tutkii omaisuusrikossarjaa, jossa viiden miehen epäillään syyllistyneen törkeään varkauteen helmi-huhtikuun aikana usealla eri paikkakunnalla Suomessa. Anastetun omaisuuden arvellaan olevan peräisin Oulun, Kemin, Tornion, Rovaniemen lisäksi myös Vantaalta. Kauppaliikkeitä pyydetään tarkistamaan varastonsa rikoksen selvittämiseksi. Myös kansalaisten havaintoja rikostapahtumista kaivataan.
Elektroniikkaa, merkkivaatteita ja jalkineita yli 10 000 euron arvosta
Kemissä Lapin poliisi on tehnyt kaksi erillistä kotietsintää miesten asuinhuoneistoon ja takavarikoinut sieltä molemmilla kerroilla omaisuutta, joiden yhteisarvo ylittää 10 000 euroa. Takavarikoidussa omaisuudessa on ollut mukana hintavia merkkivaatteita ja jalkineita, elektroniikka kuten matkapuhelimia, kannettavia tietokoneita, tabletteja, kuulokkeita sekä muuta pientavaraa, joiden kaikkien epäillään olevan anastettuja.
Miehet ovat liikkuneet valkoisella Volkswagen Passat merkkisellä ajoneuvolla, joka on ollut Puolan kilvissä. Heidän tiedetään liikkuneen Vantaalla 8.2. – 29.3.2020 sekä lisäksi Oulussa, Kemissä, Torniossa ja Rovaniemellä 29.3 – 28.4.2020.
Poliisin saamien tietojen mukaan miehet ovat tulleet liikkeisiin sisälle joko yksitellen tai seurueena. Liikkeessä tuotteista on irrotettu hälyttimet ja ne on anastettu laittamalla tuotteet vaatteiden sisään tai mukana olleisiin reppuihin. Miesten oletetaan myyneen tai yrittäneen myydä tuotteita sosiaalisen median myyntipalstoilla huomattavasti edullisemmin kuin mikä tuotteen myyntihinta on liikkeessä.
Poliisi muistuttaakin kansalaisia olemaan tarkkaavaisia ostaessaan tavaroita netin myyntipalstoilta. Mikäli tuote on arvoonsa nähden epäilyttävän edullinen, tulisi ostajan hälytyskellojen soida. Kansalainen voi epähuomiossaan ostaa anastettua omaisuutta ja siten syyllistyä itsekin esim. kätkemisrikokseen tai rahanpesuun.Mikäli epäilet kuvien anastetun omaisuuden olevan liikkeestäsi, ota mahdollisimman pian yhteyttä Oulun poliisiin p. 0295 465 829. Osalle omaisuudesta on löytynyt omistaja, mutta poliisilla on edelleen paljon omaisuutta, jonka omistajat eivät ole tiedossa.
Kaipaamme myös havaintoja rikostapahtumista ja niiden tapahtuma-ajasta. Havainnot voi ilmoittaa Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194 tai vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi
Tapauksen tutkintaan liittyen poliisilla on neljä henkilöä kiinniotettuna.
Aiemmat julkaistut mediatiedotteet
7.5.20204.5.2020
Kuvat:
Elektroniikkaajpg, 1,8 MB
Puhelimia ja tablettejajpg, 1,9 MB
Sekalaista tavaraajpg, 2 MB
Takkeja jpg, 1,4 MB
Vaatteita jpg, 1,7 MB

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory