Koulut alkavat jälleen – aja varovasti erityisesti koulujen lähellä!

NordenBladet —

13.05.2020 klo 15.00Sisä-Suomi
Peruskouluissa alkaa jälleen huomenna lähiopetus. Monissa kouluissa opetus alkaa porrastetusti, jotta kaikki lapset eivät saavu samaan aikaan. Koulujen alku tuo lapset myös kaduille ja kouluteille.
Muistutamme kuljettajia ajamaan erityisen varovasti koulujen läheisyydessä. Into koulunkäyntiin voi näkyä lasten malttamattomana liikkumisena myös koulumatkalla. Kuljettajilla on erityinen vastuu lasten turvallisuudesta, ja erityinen varovaisuusvelvollisuus mm. lähestyttäessä pysäköityä koululaiskuljetusautoa ja lapsia on kirjattu tieliikennelakiinkin.
Pyydämme myös lasten huoltajia muistuttamaan lapsiaan maltin tärkeydestä liikenteessä, jotta vältytään onnettomuuksilta. Matkapuhelin on hyvä pitää poissa kädestä koulumatkoja kävellessä, jotta se ei vie lapsen huomiota liikenteen seuraamisesta.
Olemme saaneet myös palautetta, jossa toivotaan poliisin valvontaa koulujen läheisyyteen. Palautetta on tullut mm. Urjalasta, ja sama toive on varmasti muillakin paikkakunnilla.
Poliisipartiot valvovat koulujen läheisyydessä huomenna mahdollisuuksien mukaan koko poliisilaitosalueella. Valvontaan osallistuvat niin liikennepoliisiyksikön kuin kenttäyksiköidenkin partiot.
Poliisi toivottaa turvallisia koulupäiviä kaikille koululaisille.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory