Mainos:Ole tarkkana käytetyn veneen venekaupoilla!

NordenBladet ‚ÄĒ Sis√§-Suomen poliisissa on kirjattu t√§m√§n kev√§√§n aikana jo lukuisia veneisiin, niiden moottoreihin ja venetarvikkeisiin liittyvi√§ varkauksia. Esimerkiksi Jyv√§skyl√§ss√§ t√§h√§n luokkaan kuuluvia varkauksia on kirjattu 8, Tampereella 6, Laukaassa ja Nokialla 3 sek√§ Pihtiputaalla ja Viitasaarella 2. On odotettavissa, ett√§ m√§√§r√§t kasvavat koko poliisilaitoksen alueella. Viime vuoden aikana esimerkiksi Jyv√§skyl√§ss√§ luku oli yhteens√§ 39 ja Tampereella 67.
Henkil√∂t, jotka veneit√§ varastavat, k√§ytt√§v√§t usein internetiss√§ olevia myyntipalstoja anastetun omaisuuden myymiseen. Varkaat ottavat my√∂s yhteytt√§ henkil√∂ihin, joilla on ‚ÄĚhalutaan ostaa soutuvene‚ÄĚ – ilmoitus jollain myyntipalstalla. Tarkoituksena on saada myyty√§ varastettu vene tai, jos hallussa ei sill√§ hetkell√§ ole ostajan haluamaa venett√§, k√§yd√§√§n varastamassa sellainen.
Poliisi ohjeistaa soutuvenettä ostavaa olemaan huolellinen kauppatilanteessa. Jos kauppa tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se kannattaa jättää tekemättä. Kukaan ei pääsääntöisesti myy esim. hyväkuntoista Päijän-soutuvenettä alle 500 euron. Muista myös tehdä kauppakirja, jossa on myyjän tiedot ja tarkista myyjän henkilöllisyys. Jos ostaa veneen, jota olisi ollut syytä epäillä anastetuksi, ostaja voi syyllistyä kätkemisrikokseen.
Epämääräisistä soutuveneiden myynti-ilmoituksista tai veneiden myyjistä voi laittaa poliisille tietoja sähköpostiin vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi tai soittamalla vihjenumeroon 0295 414 811 (numerossa on vastaaja, johon viesti jätetään). Pirkanmaan alueella vastaavia vihjeitä voi jättää sähköpostiin vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai vihjenumeroon 0800 90022 (myös vastaaja).

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory