Mainos:Poliisi tarkastelee Uudenmaan maakuntarajalla 28.3.–15.4.2020 annettuja sakkovaatimuksia Eduskunnan oikeusasiamiehen päätöksen mukaisesti

NordenBladet —

11.05.2020 klo 17.04Poliisihallitus
Eduskunnan oikeusasiamies on 8.5.2020 antamassaan päätöksessään katsonut, ettei poliisin olisi tullut antaa sakkovaatimuksia niissä tapauksissa, joissa Uudenmaan maakuntarajaa ei ollut tosiasiallisesti ylitetty.
Poliisin arvion mukaan virheellistä menettelyä koskevia sakkovaatimuksia on 10–20. Poliisi käy läpi sakkovaatimukset ja on yhteydessä niitä saaneisiin henkilöihin sekä syyttäjään. Poliisi on toimivaltansa mukaisesti antanut henkilöille tiedoksi sakkovaatimuksia, jotka syyttäjä itsenäisesti ratkaisee.
Poliisihallituksen näkemyksen mukaan on tärkeää, että havaitut virheellisyydet selvitetään ja näin varmistetaan kansalaisten oikeusturvan toteutuminen.
-Poliisihallitus on tänään lähettänyt poliisiyksiköille kirjeen, jossa on ohjeistettu poliisilaitokset käymään läpi Uudenmaan liikkumisrajoituksen valvontaan liittyvät ratkaisut ja huolehtimaan virheellisesti ratkaistujen asioiden korjaamisesta. Jos syyttäjän ratkaistavaksi siirtyneissä asioissa havaitaan virheellisyyksiä, poliisilaitoksia on pyydetty olemaan yhteydessä Valtakunnansyyttäjän toimistoon, joka toimii yhteistyötä syyttäjän kanssa edellyttävissä tapauksissa poliisin yhteistyötahona, poliisiylitarkastaja Janne Paavola Poliisihallituksesta toteaa.
Valvonnasta vastasi Helsingin poliisilaitoksen johtama tilanneorganisaatio
Helsingin poliisilaitoksen johtama tilanneorganisaatio sai tehtäväksi valvoa, että Uudenmaan maakuntaraja ylitetään vain valmiuslain 118 §:n soveltamisasetuksen mukaisilla perusteilla. Tilanneorganisaatio perusti nopeassa ajassa Uudenmaan maakuntarajan välittömään läheisyyteen kymmeniä tarkastuspisteitä. Niiden vaatimuksina olivat, että ne olivat hyvissä ajoin havaittavissa, liikenne voitiin pysäyttää turvallisesti ja ajoneuvojen käännyttäminen oli tarvittaessa mahdollista.
Uudenmaan maakuntarajan valvonta oli hyvin laaja ja nopeasti valmisteltu operaatio. Helsingin poliisilaitos sai tiedon sovellettavista säännöksistä vain noin kaksi tuntia ennen kuin sitä alettiin soveltaa.
Poliisi valvoi Uudenmaan maakuntarajan ylittävää liikennettä 28.3.–15.4.2020. Rajoituksen aikana poliisi tarkasti rajalla 549 450 autoilijaa, joista 4 383 käännytettiin takaisin ilman pätevää syytä liikkumiselleen. Poliisi antoi 117 sakkovaatimusta ja 159 huomautusta.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory