Dubaihin avattiin valtava kelluva vesipuisto + KUVAT & VIDEOT!

Dubaihin avattiin valtava kelluva vesipuisto + KUVAT & VIDEOT!

OHMYGOSSIP – Öljyllä rikastuneessa Dubaissa kaikki on tunnetusti suurta ja näyttävää. Turistien suosimaan emiraattiin avattiin taannoin uusi näyttävä vetonaula vesileikkien ystäville. Dubain Jumeirah-rannan tuntumassa sijaitsee DubaiTag-niminen vesipuisto. Se koostuu ilmalla täytettävistä ja kelluvista osista, jotka muodostavat yhdessä valtavan kokonaisuuden. Puistoon päästään tutustumaan Youtubessa julkaistulla videolla.

Dubai-tekstin veden pinnalle muodostvassa DubaiTagissa on muun muassa esterata ja lukuisia hyppytorneja. Saksalaisen Wibit Sports -yrityksen valmistama kelluva vesipuisto on Design Boom -sivuston mukaan peräti 77 metriä pitkä ja 35 metriä leveä, ja sen päällä voi olla samanaikaisesti 200 henkeä.


Dubai (arab. دبيّ‎) on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien yksi emiraateista ja samalla maan suurin kaupunki. Dubain emiraatti on väkiluvultaan ja pinta-alaltaan toiseksi suurin Abu Dhabin jälkeen. Dubai erottuu muista arabiemiraateista siten, että öljytulot muodostavat vain 6 % sen bruttokansantuotteesta. Suurin osa emiraatin tuloista perustuu Jebel Alin vapaasatama-alueelle ja kasvavalle matkailulle.

Dubain maamerkkejä ovat muun muassa Burj al-arab -hotelli, rakenteilla olevat kolme palmusaarta ja The World -saaristo, joka muodostaa ilmasta tarkkailtuna maailmankartan. Dubaissa on myös maailman korkein rakennus, Burj Khalifa (828 m). Tornin avajaiset pidettiin 4. tammikuuta 2010.

Dubain hallitsijana 4. tammikuuta 2006 lähtien on ollut šeikki Muhammad ibn Rašid Al Maktum. Tätä ennen vuodesta 1990 kuolemaansa asti johtajana toimi hänen isoveljensä šeikki Maktum ibn Rašid Al Maktum, jonka aikana Dubaista tuli merkittävä kaupan ja matkailun keskus Arabiemiirikunnissa. Molemmat toimivat myös Arabiemiirikuntien varapresidenttinä ja pääministerinä.

Dubain öljyvarannot ovat vähemmän kuin kahdeskymmenesviidesosa Abu Dhabin öljyvarannoista, ja öljytulot muodostavatkin nykyään vain pienen osan kaupungin tuloista. Silti arabiemiirikunnissa on verovapaus, koska valtio omistaa yli puolet maan öljyvaroista.

Dubaissa asuvista 2,1 miljoonasta asukkaasta noin 80 % on ulkomaalaisia. Monet työläisistä ovat kotoisin Sri Lankasta, Bangladeshistä, Intiasta ja Pakistanista, ja ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet heidän elinolojaan.

dubai-vesipuisto
dubai-jumeirah-beach
dubai-aqua-park-vesipuisto-1
dubai-aqua-park-vesipuisto-2
dubai-aqua-park-vesipuisto

Kuvat: YouTube
Lähde: Stara.fi / Wikipedia

SaveMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory