Mainos:Dubaihin avattiin valtava kelluva vesipuisto + KUVAT & VIDEOT!

Dubaihin avattiin valtava kelluva vesipuisto + KUVAT & VIDEOT!

OHMYGOSSIP – √Ėljyll√§ rikastuneessa Dubaissa kaikki on tunnetusti suurta ja n√§ytt√§v√§√§. Turistien suosimaan emiraattiin avattiin taannoin uusi n√§ytt√§v√§ vetonaula vesileikkien yst√§ville. Dubain Jumeirah-rannan tuntumassa sijaitsee DubaiTag-niminen vesipuisto. Se koostuu ilmalla t√§ytett√§vist√§ ja kelluvista osista, jotka muodostavat yhdess√§ valtavan kokonaisuuden. Puistoon p√§√§st√§√§n tutustumaan Youtubessa julkaistulla videolla.

Dubai-tekstin veden pinnalle muodostvassa DubaiTagissa on muun muassa esterata ja lukuisia hyppytorneja. Saksalaisen Wibit Sports -yrityksen valmistama kelluva vesipuisto on Design Boom -sivuston mukaan peräti 77 metriä pitkä ja 35 metriä leveä, ja sen päällä voi olla samanaikaisesti 200 henkeä.


Dubai (arab. ōĮō®ŔäŔĎ‚Äé) on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien yksi emiraateista ja samalla maan suurin kaupunki. Dubain emiraatti on v√§kiluvultaan ja pinta-alaltaan toiseksi suurin Abu Dhabin j√§lkeen. Dubai erottuu muista arabiemiraateista siten, ett√§ √∂ljytulot muodostavat vain 6 % sen bruttokansantuotteesta. Suurin osa emiraatin tuloista perustuu Jebel Alin vapaasatama-alueelle ja kasvavalle matkailulle.

Dubain maamerkkejä ovat muun muassa Burj al-arab -hotelli, rakenteilla olevat kolme palmusaarta ja The World -saaristo, joka muodostaa ilmasta tarkkailtuna maailmankartan. Dubaissa on myös maailman korkein rakennus, Burj Khalifa (828 m). Tornin avajaiset pidettiin 4. tammikuuta 2010.

Dubain hallitsijana 4. tammikuuta 2006 l√§htien on ollut Ň°eikki Muhammad ibn RaŇ°id Al Maktum. T√§t√§ ennen vuodesta 1990 kuolemaansa asti johtajana toimi h√§nen isoveljens√§ Ň°eikki Maktum ibn RaŇ°id Al Maktum, jonka aikana Dubaista tuli merkitt√§v√§ kaupan ja matkailun keskus Arabiemiirikunnissa. Molemmat toimivat my√∂s Arabiemiirikuntien varapresidenttin√§ ja p√§√§ministerin√§.

Dubain öljyvarannot ovat vähemmän kuin kahdeskymmenesviidesosa Abu Dhabin öljyvarannoista, ja öljytulot muodostavatkin nykyään vain pienen osan kaupungin tuloista. Silti arabiemiirikunnissa on verovapaus, koska valtio omistaa yli puolet maan öljyvaroista.

Dubaissa asuvista 2,1 miljoonasta asukkaasta noin 80 % on ulkomaalaisia. Monet työläisistä ovat kotoisin Sri Lankasta, Bangladeshistä, Intiasta ja Pakistanista, ja ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet heidän elinolojaan.

dubai-vesipuisto
dubai-jumeirah-beach
dubai-aqua-park-vesipuisto-1
dubai-aqua-park-vesipuisto-2
dubai-aqua-park-vesipuisto

Kuvat: YouTube
Lähde: Stara.fi / Wikipedia

SaveMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory