Mainos:Kaksi vangittu EIT-päätöstä koskevassa esitutkinnassa

NordenBladet —

08.05.2020 klo 18.51Keskusrikospoliisi
Vuonna 1984 syntynyt mies on vangittu Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä todennäköisin syin epäiltynä. Vangitsemista käsiteltiin käräjäoikeudessa KRP:n vaatimuksesta tänään 8.5.
Helsingin käräjäoikeus käsitteli 8.5. myös vuonna 1996 syntyneen naisen vangitsemista. Häntä epäillään samoista rikoksista kuin vangittua miestä. Nainen on ollut vangittuna käräjäoikeuden päätöksellä 24.4. lähtien ja oikeus päätti jatkaa naisen vangitsemista.
Rikosepäily liittyy esitutkintaan, joka koskee Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) Suomelle antamaa langettavaa päätöstä asiassa, jossa kielteisen turvapaikkapäätöksen Suomesta vuonna 2017 saaneen miehen kerrottiin kuolleen Irakissa pian paluunsa jälkeen.
– KRP:ssä tutkitaan sitä, onko EIT:lle annettu väärää tietoa miehen kuolemasta. Poliisi on saanut vahvistuksen, että mies olisi elossa ja että oikeudelle toimitetut asiakirjat ovat väärennettyjä. Suomen viranomaisten toimintaa turvapaikkaprosessissa emme tutki, eikä siihen ole tarkoitus ottaa kantaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo Keskusrikospoliisista.
Esitutkinta asiassa jatkuu muun muassa todistajien ja epäiltyjen kuulemisilla. Tällä hetkellä asiassa on epäiltynä kolme henkilöä.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory