Mainos:Oulun poliisi kiittää fiksusti juhlitusta vappuaatosta

NordenBladet —

01.05.2020 klo 00.09Oulu
Poikkeusoloissa vietetty vappuaatto sujui poliisin näkökulmasta erinomaisesti.
Kokoontumisrajoituksia ja kehotuksia pysyä kotona on selkeästi noudatettu koko poliisilaitoksen alueella.
Oulussa vapun perinteiset kokoontumispaikat Hupisaarilla olivat lähes tyhjiä koko aattoillan.
– Myöhään aattoiltaan saakka vappu on sujunut hyvin ja ennakoitua rauhallisemmin. On ilo huomata, miten fiksusti vappuaattoa on juhlittu. Poliisilla on riittänyt töitä erilaisten tehtävien hoitamisessa, mutta tehtäviä on ollut ajankohta huomioiden vähän, komisario Jan Sormunen Oulun poliisista sanoo.
Poliisi joutui puuttumaan Oulussa vain muutamiin pieniin järjestyshäiriöihin. Sonnisaaressa kehotettiin sammuttamaan nuotio ja keskustassa kirjoitettiin alaikäiselle sakko alkoholirikkomuksesta.
– Kotihälytysten määrä oli ennakoitua pienempi, mikä on erittäin positiivinen ja hyvä asia sekä toivottava suuntaus myös tulevaisuudessa, Sormunen sanoo.
Kaikkien fyysisten kontaktien syytä olla minimissä
Poliisi muistuttaa edelleen, että kaikkien fyysisten kontaktien tulee nyt olla minimissä, vaikka laki niitä ei suoraan kieltäisikään.
Vapun osalta julkisten kokoontumisten kielto koskee kaikkia kokoontumislain yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia, joissa olisi enemmän kuin 10 henkilöä. Tämän lisäksi poliisi arvioi erikseen enintään 10 henkilön yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet, jos niistä aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisten turvallisuudelle tai terveydelle.
Vappuna on kiellettyä järjestää:
yli 10 henkilön mielenosoituksiayli 10 henkilön kulkueitayli 10 henkilön vappuparaatejayli 10 henkilön muita yleisiä kokouksiayli 10 henkilön muita yleisötilaisuuksia (avoimet huvitilaisuudet, kilpailut, näytökset ja muut niihin rinnastettavat tilaisuudet, joita ei ole pidettävä yleisinä kokouksina)enintään 10 henkilön yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia, jos kokoontumisen järjestämisestä aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisten turvallisuudelle tai vaaraa ihmisten terveydelle.näiden lisäksi kiellettyä on järjestää aluehallintovirastojen kieltämiä väkeä kokoavia tilaisuuksia eli tilaisuuksia, joissa on enemmän kuin 10 henkilöä.
Oulun poliisi viestii vappuaaton ja vappupäivän iltojen havainnoista kuvin ja tekstein sosiaalisen median kanavilla, ensisijaisesti Twitterissä #oplvappu20.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory