Mainos:Vappuaatto on sujunut rauhallisesti koko maassa

NordenBladet ‚ÄĒ

30.04.2020 klo 20.27Poliisihallitus
Poliisi valvoo vappuna näkyvästi yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Lisäksi poliisi valvoo kokoontumisrajoitusten ja ravitsemisliikkeitä koskevien rajoitusten noudattamista.
Vappuaatto on sujunut tähän mennessä poliisin näkökulmasta rauhallisesti. Poliisi ei ole juuri joutunut puuttumaan vapunviettoon. Julkisilla paikoilla on ollut hiljaista. Yleisesti voidaan todeta, että kansalaiset ovat ottaneet annetut ohjeet ja säännöt erittäin kiitettävästi huomioon. Poliisi toivoo vapun jatkuvan samaan rauhalliseen malliin myös huomenna.
Poliisihallitus tiedottaa valtakunnallisesta vapun sujumisesta myös huomenna vappupäivänä 1.5.2020 noin kello 10 ja noin kello 18. Tämä tiedote perustuu poliisilaitoksilta torstailta 30.4. klo 00-18 väliseltä ajalta kerättyyn tietoon.
Yleis√∂tilaisuudet ja ‚Äďkokoukset ja julkinen oleskelu
Yleinen tilanne koko maassa on ollut hyvin rauhallinen. Minkään poliisilaitoksen alueella ei ole havaittu kiellettyjä yleisötilaisuuksia, eikä niihin ole siten jouduttu puuttumaan.
Julkisella paikalla oleskelun suhteen tilanne on jotakuinkin sama. Helsingissä poliisi on ohjeistanut ulkona oleskelijoita yhdeksässä tapauksessa. Nuoriso ei ole ollut puuttumisen kohteena.
Sisä-Suomen poliisin alueella Tampereella puistoissa on oleskellut vain muutamia kymmeniä ihmisiä muutaman ihmisen ryhmissä. Jalankulkijat lisääntyivät katukuvassa Jyväskylässä iltapäivällä, mutta kasaantumia ei havaittu.
Kaakkois-Suomen alueella puututtiin yhteen julkiseen oleskeluun. Yli 10 hengen sekä aikuisista että lapsista koostuva seurue havaittiin puistossa grillaamassa. Poliisin ohjeistamana seurue poistui paikalta.
Nuoriso on käyttäytynyt varsin rauhallisesti. Yli 10 hengen nuorisoseurueita ei ole tavattu. Itä-Suomessa lasten patoutunut energia on purkautunut vääränlaisena touhuiluna ja tähän poliisi on joutunut puuttumaan. Hämeen poliisilaitoksen alueella havaittiin nuorisoa jonkin verran yöllä autolla liikkeellä.
Yleinen järjestys ja turvallisuus
Poliisi ei ole joutunut puuttumaan yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen normaalia merkittävämmin. Poliisilla on ollut tavallisia poliisitehtäviä, jotka eivät suoraan liity poikkeusoloihin. Karkeasti katsottuna poliisin hälytystehtäviä on ollut annetulla aikavälillä vähemmän kuin aiempina vuosina.
Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella kirjattiin yksi poliisiin kohdistunut koronaviruksella uhkailu omaisuus- ja rattijuopumustehtävän yhteydessä.
Julkinen liikkuminen ja liikenne sekä ravintolatoiminta
Ihmisiä on ollut koko maassa liikkeellä huomattavasti vähemmän verrattuna aikaisimpiin vuosiin. Ihmiset ovat liikkuneet pääasiassa yksittäin tai muutaman hengen seurueissa. Vilkkaimmin ihmisiä on havaittu liikkeellä ostoskeskuksissa ja hypermarketeissa.
Liikenne on sujunut koko maassa rauhallisesti. Tieliikenne on lisääntynyt annetulla aikavälillä jonkin verran Sisä-Suomen ja Lapin poliisilaitosten alueella. Annetulla aikavälillä on ollut jonkin verran tyypillisiä liikennerikkomuksia, kuten ylinopeuksia ja rattijuopumuksia.
Poliisi on valvonut ravintoloiden toimintaa koko maassa. Ravintoloiden toimintarikkomuksia ei ole havaittu valvonnan aikana. Poliisi on saanut annetulla aikavälillä yhden salakapakkavinkin Oulun poliisilaitoksen alueella.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory