Mainos:Kukaan ei kaahaa vahingossa Рmuista vastuusi liikenteessä

NordenBladet ‚ÄĒ

30.04.2020 klo 14.18Sisä-Suomi
Poliisihallitus tiedotti tällä viikolla kovista ylinopeuksista ympäri maata. Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella esimerkiksi viime viikonloppuna lauantaina iltapuolikymmenen maissa Laukaassa kuljettaja ajoi poliisia karkuun 150 km/h nopeudella 60 km/h nopeusrajoitusalueella. Poliisi tavoitti kuljettajan. Hetken päästä Viitasaarella kuljettaja ajoi 161 km/h 100 km/h nopeusrajoitusalueella. Sunnuntain puolella aamuyöllä Jyväskylän keskustassa henkilöauton kuljettaja ajoi poliisia pakoon huomattavalla ylinopeudella, ja sunnuntaina aamukuuden maissa Jyväskylässä 4-tiellä poliisi ajoi takaa henkilöautoa, jonka nopeus lähenteli 200 km tunnissa. Tämänkin auton kuljettajan poliisi tavoitti myöhemmin.
Pirkanmaalla esimerkiksi pelkästään VT3:lla Pyhäjärventiellä Nokian, Pirkkalan ja Ylöjärven alueella oli maanantaihin mennessä kirjattu huhtikuussa 17 rikosilmoitusta erilaisista liikenneturvallisuuden vaarantamisista. Törkein nopeus on ollut 216 km/h. Parissa tapauksessa kyseessä on ollut selvästi moottoritiellä tapahtunut kilpa-ajo kahden autokunnan välillä. Joukossa on muutamia erikoisluvalla alle 18-vuotiaana henkilöauton ajokortin saaneita, tekohetkellä 17-vuotiaita, kuljettajia.
Poliisi muistuttaa, että kovilla nopeuksilla ajettaessa kuljettaja vaarantaa niin oman, muiden autossaolijoiden kuin muiden tienkäyttäjienkin turvallisuuden, eikä syyllisestä ole epäselvyyttä kolaritilanteessa. Kuljettaja menettää ajo-oikeutensa välittömästi, ja ajokielto voi kestää kuukausia, maksimissaan jopa viisi vuotta. Seurauksena on myös vankeutta tai sakkoa ja mahdollisesti myös huomattavat vahingonkorvaukset. Vakavimpana seurauksena voi tietenkin olla jonkun terveyden tai hengen menetys.
-Vaikka vappuviikonloppu alkaisi tuntumaan tylsältä, jännitystä ei pidä hakea rikkomalla lakia liikenteessä Рtai missään muuallakaan. Kukaan ei halua kuulla vappuna suruviestiä, että oma läheinen on kuollut liikenteessä jonkun tekemän tahallisen rikoksen seurauksena. Kukaan ei kaahaa vahingossa. Otetaan siis toisemme ja turvaväli huomioon myös liikenteessä, toteaa komisario Pauli Hursti Sisä-Suomen poliisilaitoksesta

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory