KATSO: Onko upouusi auto pidemmässä perspektiivissä kannattavampi kuin käytetty auto?

KATSO: Onko upouusi auto pidemmässä perspektiivissä kannattavampi kuin käytetty auto?

OHMYGOSSIP – Yleisesti on levinnyt käsitys, jonka mukaan uuden auton ylläpitokustannukset paljon edullisemmat kuin vanhempaan autoon liittyvät kustannukset, joten uuden auton ostaminen on pitemmällä aikavälillä kannattavampaa. Daily Mail laski, onko uuden auton ostolla todellisuudessa mahdollista säästää ja jos on, niin kuinka paljon.

Vertailussa uusiin autoihin kuluvan summan laskennassa käytettiin viiden Yhdistyneessä kuningaskunnassa suosituimman automerkin tietoja. Vertailuun osallistuivat 3. sarjan BMW, Ford Fiesta, Nissan Qashqai, Opel Astra ja Volkswagen Golf. Vertailtujen kustannusten joukossa olivat esimerkiksi polttoainekustannus, vakuutus, remontti- ja huoltokustannukset.

Kaikkien autojen osalta oli uuteen autoon kuluva summa todellakin huomattavasti matalampi kuin vanhemman auton kustannukset. Uuteen autoon kuluva summa on vuodessa keskimäärin 1.669 euroa, samaan aikaan kuin viisi vuotta vanhempaan autoon kuluu keskimäärin 1.963 euroa vuodessa.

Syy miksi vanhempiin autoihin kuluu enemmän rahaa, johtuu ennen kaikkea polttoainekustannusten määrästä, remontti- ja huoltokustannuksista sekä vakuutuksesta. Uusiin autoihin liittyy usein myös reilu takuupaketti, joka merkitsee suurta voittoa huoltokustannuksista.

Ostamalla käytetty auto säästää silti enemmän rahaa
Kustannuslaskurissa ei ole kuitenkaan laskettu mukaan uuden auton ostoon liittyvää suurinta miinusta: auton arvon nopeaa laskua. Esimerkiksi kun uusi Ford maksaa hieman yli 16.000 euroa, niin viisi vuotta vanha auto maksaa keskimäärin 5.700 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että vuodessa auton arvo laskee yli 1.700 euroa.

Toisin sanoen, vaikka tiettyjen automallien osalta huoltokustannuksilla ja tehokkuudella voi säästää monta sataa euroa, on uuden auton ostaminen kuitenkin yhteenvetona kalliimpaa, koska auton itsensä arvo laskee merkittävästi nopeammin kuin käytetyn auton arvo.

Kuva: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet
Lähde: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
käytetty autoupouusi auto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory