Päivätiedote Etelä-Pohjanmaa 25.4.2020

NordenBladet — Perjantaina illalla päihtynyt parikymppinen mies meni Kauhajoella taloon, jossa paikalla oli vain naisia. Jostain syystä mies menetti malttinsa ja pahoinpiteli asunnossa ollutta naista. Muut asunnossa olleet saivat miehen puhuttua ulos, jossa tämä jatkoi ikkunoiden ja ovien koputtelua. Poliisi tavoitti tekijän paikalta ja toimitti putkaan Seinäjoelle. Pahoinpitelyn uhrin vammat eivät vaatineet välitöntä sairaanhoitoa.
Poliisi tavoitti Seinäjoella perjantaina alkuillasta parikymppisen miehen, jonka epäillään myyneen huumausainetta alaikäiselle henkilölle. Joupin kaupunginosassa tapahtuneen kaupan yhteydessä poliisi sai haltuunsa pienen määrän huumausainetta. Lähtökohtaisesti huumausaineen luovuttamista tai myyntiä alaikäiselle henkilölle käsitellään törkeänä huumausainerikoksena, jonka rangaistusmaksimi on useita vuosia vankeutta.
Parikymppinen rattijuoppo ajoi autollaan ojaan Kauhajoella perjantai-iltana. Nuori mies oli saanut auton pysymään tiellä vain muutaman sadan metrin matkan ennen kuin oli suistunut ojaan. Puhalluskoe osoitti törkeän rattijuopumuksen lukemia. Välittömänä seurauksena oli yön vietto putkassa ja ajokielto käteen. Myöhemmin asia menee tuomioistuimeen.
Perjantaina poliisille tuli kaksi ilmoitusta väärän rahan käyttämisestä. Molemmissa tapauksissa oli Seinäjoen keskustan liikkeistä yritetty ostaa ns lavasterahalla tavaroita mutta tarkkaavaiset kassamyyjät eivät olleet rahoja huolineet. Kyseiset setelit olivat kohtalaisen aidon näköisiä mutta erottuvat tarkastelussa helposti aidoista seteleistä. Väärennetyllä rahalla ostaminen tai ostamisen yritys ovat sellaisia tekoja, joiden seuraamukset käsitellään käräjäoikeudessa.
Poliisi pysäytti Kurikassa perjantaina iltapäivällä henkilöauton, jonka kuljettajalle tehty pikatesti antoi aiheen epäillä huumeiden käyttöä ja siten myös rattijuopumusta. Kuljettajan ajo-oikeus ei ollut voimassa ja autokin oli sen verran epäkuntoinen, että poliisi keskeytti auton liikennöinnin poistamalla rekisterikilvet autosta. Auton matkustajalta löytyi tarkastuksessa nyrkkirauta, joka on lain mukaan vaaralliseksi esineeksi luokiteltu esine. Nyrkkiraudan hallussapito on kielletty myös yleisellä paikalla olevassa ajoneuvossa. Kotietsinnässä autossa olleiden kotiosoitteesta löytyi huumausainetta vähäinen määrä.
Kurikan keskustassa oli lauantaina aamuyöstä asukas poistanut riitelemään alkaneita vieraitaan asunnostaan, jolloin yksi vieraista oli lyönyt asunnon haltijaa aiheuttaen verta vuotaneen haavan, jonka sairaankuljetus kävi tilkitsemässä. Poliisilla on tiedossa paikalta poistunut henkilö.
Kauhajoen keskustassa poliisi pysäytti perjantaina hiukan ennen puoltayötä ylinopeutta ajelleen nuorehkon kuljettajan. Pysäytettävä auto ajautui pysäytysvaiheessa osittain vastaantulevan liikenteen kaistalle. Päihtyneen oloinen kuljettaja toimitettiin verikokeiden kautta putkaan yöksi. Ajokortti ei ollut enää voimassa ja kuljettajan käsilaukusta löytyi jonkin verran huumausainetta.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory