Mainos:Lapin talousrikostutkinnasta laaja talousrikoskokonaisuus syyteharkintaan

NordenBladet ‚ÄĒ

24.04.2020 klo 14.05Lappi
Lapin poliisilaitoksen talousrikosyksikössä vuodesta 2017 tutkinnassa olleen, kahdesta rikosasiasta koostuvan rikoskokonaisuuden tutkinta on saatu päätökseen ja asia siirtynyt syyteharkintaan. Tutkintanimikkeinä kokonaisuudessa on ollut useita törkeitä velallisen epärehellisyyksiä, useita törkeitä kirjanpitorikoksia, velkojansuosinta sekä tilintarkastusrikos. Edellä mainitun lisäksi henkilöitä on kuultu epäiltyinä avunannoista em. rikoksiin sekä tutkittu liiketoimintakieltoon määräämisen edellytykset. Juttukokonaisuuden syyttäjänä toimii aluesyyttäjä Heikki Arjas.
Rikoksesta epäiltyinä kokonaisuudessa on yhteensä kuusi henkilöä, joista kahta pidetään jutun päätekijöinä. Toinen päätekijöistä on omistanut tutkinnan kohteena olleet yhtiöt. Avunannosta epäiltyinä on ollut yhtiöiden taloushallinnossa työskennelleitä henkilöitä sekä yhtiöiden tilintarkastaja. Edellä mainitun lisäksi tilintarkastajaa epäillään tilintarkastusrikoksesta.
Keskeisiltä osin rikosepäilyt liittyvät kolmesta yhtiöstä koostuvan konsernirakenteen sisällä tapahtuneisiin epäiltyihin velallisen rikoksiin. Törkeiden kirjanpitorikosten ja tilintarkastusrikoksen osalta tekotapana on ollut yhtiöiden kirjanpidon ja tilinpäätösten manipulointi velallisrikosten edesauttamiseksi.
Motiivina menettelylle epäillään olleen pyrkimys välttää maksuvelvoitteita tyhjentämällä yhtiöitä varoista, jättäen maksuvelvoitteet konkurssiin meneviin yhtiöihin. Poliisin suorittaman esitutkinnan perusteella epäillyt rikokset on toteutettu suunnitelmallisesti ja niiden avulla on saatu erittäin merkittävää oikeudetonta taloudellista hyötyä / vahinkoa velkojille. Epäillyillä teoilla saavutettu oikeudeton taloudellinen hyöty / vahinko velkojille on yhteensä vähintään 2.6 miljoonaa euroa.
Poliisi on turvannut tekijöiden omaisuutta vastaamaan myöhemmin oikeudessa mahdollisesti tuomittavia vahingonkorvauksia tai vaihtoehtoisesti rikoksen tuottaman oikeudettoman hyödyn menettämisen täytäntöönpanoa. Lapin mittakaavassa, rikosepäilyihin liittyvää aiheutettua taloudellista vahinkoa / saavutettua rikoksen tuottamaa oikeudetonta hyötyä, voidaan pitää poikkeuksellisen suurena. Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory