Mainos:Oulun poliisi valvoo vappuna kokoontumisia – paras poliisi on kuitenkin vastuu

NordenBladet ‚ÄĒ

24.04.2020 klo 13.21Oulu
Oulun poliisi on huolissaan tulevasta vapusta ja lämpenevän sään vaikutuksesta vapun juhlintaan. Etenkin nuorten tapaamiset isommissa porukoissa ovat lisääntyneet viime aikoina eri puolilla maata.
РPoliisit valvovat vappuna näkyvästi kokoontumista koskevien rajoitusten noudattamista, mutta vastuullinen käyttäytyminen lähtee jokaisesta itsestä. Nyt ei ole syytä kokoontua isossa määrin vappupiknikeille tai viettämään aikaa isoissa joukoissa. Uusia juhlimispäiviä tulee myöhemmin, nyt on vain jaksettava noudattaa ohjeita ja rajoituksia, jotta voimme palata mahdollisimman pian takaisin normaaliin arkeen. Vetoamme aikuisiin, jotta seuraisitte lasten ja nuorten tekemisiä ja neuvoisitte välttämään lähikontakteja, sanoo ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitoksesta.
Kaikkien fyysisten kontaktien syytä olla minimissä
Poliisi painottaa muiden viranomaisten tavoin, että kaikkien fyysisten kontaktien tulee nyt olla minimissä vaikka laki niitä ei suoraan kieltäisikään.
Vapun osalta julkisten kokoontumisten kielto koskee kaikkia kokoontumislain yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia, joissa olisi enemmän kuin 10 henkilöä. Tämän lisäksi poliisi arvioi erikseen enintään 10 henkilön yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet, jos niistä aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisten turvallisuudelle tai terveydelle.
Vappuna on kiellettyä järjestää:
yli 10 henkilön mielenosoituksiayli 10 henkilön kulkueitayli 10 henkilön vappuparaatejayli 10 henkilön muita yleisiä kokouksiayli 10 henkilön muita yleisötilaisuuksia (avoimet huvitilaisuudet, kilpailut, näytökset ja muut niihin rinnastettavat tilaisuudet, joita ei ole pidettävä yleisinä kokouksina)enintään 10 henkilön yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia, jos kokoontumisen järjestämisestä aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisten turvallisuudelle tai vaaraa ihmisten terveydelle.näiden lisäksi kiellettyä on järjestää aluehallintovirastojen kieltämiä väkeä kokoavia tilaisuuksia eli tilaisuuksia, joissa on enemmän kuin 10 henkilöä.
Yleisellä paikalla tapahtuvat järjestetyt tapahtumat sekä tilaisuudet ovat kiellettyjä. Näihin voidaan perustellusti katsoa kaikki vakiintuneet vappuperinteet niiltä osin, kun ne luokitellaan yleisiksi kokouksiksi, yleisötilaisuuksiksi tai väkeä kokoaviksi tilaisuuksiksi, esimerkkinä Franzenin patsaan perinteinen lakitus Oulussa. Jos poliisi havaitsee kiellettyjä tapahtumia tai tilaisuuksia, ne päätetään ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin.
Poliisi tekee vappua koskevassa suunnittelutyössä yhteistyötä alueensa muiden viranomaisten sekä kuntien ja kaupunkien kanssa. Kaupungeilla ja kunnilla on mahdollisuus rajoittaa perinteisten vappupaikkojen käyttämistä tai tehdä erilaisia muutoksia liikennejärjestelyihin vapun ajaksi. Poliisi huolehtii osaltaan, että näitä rajoituksia noudatetaan.
Tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla tulee välttää
Valtioneuvosto on lisäksi antanut suosituksen välttää tarpeetonta oleilua yleisellä paikalla.
‒Mikäli poliisi tapaa vappuna juhlivia ryhmiä, ihmisiä ohjataan lähtökohtaisesti poistumaan paikalta, jos juhlinnasta aiheutuu vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Tietenkin toivomme, että ihmiset noudattavat annettuja ohjeita ja rajoituksia niin itsensä, läheistensä kuin koko yhteiskunnan takia, eikä poliisin tarvitsisi puuttua minkään tyyppiseen kokoontumiseen. Toimimme nyt kaikki saman päämäärän eteen eli olemaan levittämättä virusta ja suojelemaan riskiryhmiä. Seuraukset vastuuttomasta käyttäytymisestä voisivat olla kauaskantoisia, ylikomisario Autio muistuttaa.
Valtioneuvoston kanslian internetsivuille kootaan keskitetysti kysymyksiä ja vastauksia vapunviettoon liittyen.
Vappupäivän ja toukokuun asiakaspalveluiden aukioloajat
Kehotamme edelleen kaikkia asiakkaitamme välttämään henkilökohtaista asiointia asemilla.
Vappupäivä 1.5.2019 on arkipyhä, jolloin avoinna on ainoastaan poliisin palvelupäivystys klo 8 Р16 Oulun keskustan poliisiasemalla osoitteessa Saaristonkatu 8. Muiden poliisiasemien asiakaspalvelut ovat kiinni.
Poliisipäivystysten ja lupapalveluiden asiakaspalveluiden rajoituksia tullaan jatkamaan 31.5.2020 asti.
Poliisiasemien aukioloajat kannattaa aina tarkistaa sivultawww.poliisi.fi/oulu/yhteystiedot.
Kun tarvitset kiireellistä poliisin apua tai poliisin paikalle, soita hätänumeroon 112.
Oulun poliisi viestii vappuaaton ja vappupäivän iltojen havainnoista kuvin ja tekstein sosiaalisen median kanavilla, ensisijaisesti Twitterissä #oplvappu20.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory