Poliisi toivoo vapun juhlijoilta Lapissa vastuullisuutta

NordenBladet —

24.04.2020 klo 13.06Lappi
Lapin poliisi kannustaa pölyttämään pinttyneet vappuperinteet ja luomaan koronan myötä jotain ihan uutta. Miltä kuulostaisi vappu kotisohvalla simaa juoden tai piknik parketilla?
Vappua voi juhlia vastuullisesti myös ottamalla yhteyttä läheisiin ja ystäviin virtuaalisesti. Sisäministeriö ja poliisi ovat käynnistäneet #virtuaalivappu-kampanjan. Se kannustaa ihmisiä viettämään vappua perinteistä poiketen verkossa ja kokoontumisrajoituksia noudattaen. Tarkoituksena on tarjota ihmisille vaihtoehtoisia tapoja viettää vappua yhteisöllisesti mutta lähikontakteja välttäen. Verkon vapputapahtumat löytyvät osoitteesta virtuaalivappu.fi.
– Vaikka vappusää suosisi meitä, on turvallisempaa jäädä kotiin ja huikata hyvän vapun toivotukset naapureille ja ohikulkijoille riittävän välimatkan päästä omalta kotipihalta. Poliisipäällikkö Esa Heikkinen kehottaa välttämään lähikontakteja ja suosittaa vapun viettoa perhepiirissä.
Vapun osalta julkisten kokoontumisten kielto koskee kaikkia kokoontumislain yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia, joissa olisi enemmän kuin 10 henkilöä. Tämän lisäksi poliisi arvioi erikseen enintään 10 henkilön yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet, jos niistä aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisten turvallisuudelle tai terveydelle. Poliisihallitus on ohjeistanut kokoontumisista verkkosivuillaan.
Kysymyksiä ja vastauksia vapunviettoon liittyen kootaan keskitetysti Valtioneuvoston kanslian internetsivuille.
Poliisi toivoo vapun vietossa lappilaisilta vastuullisuutta
– Meidän jokaisen toimilla on merkitystä. Sitä nopeammin pääsemme takaisin normaaliin arkeen, mitä paremmin jaksamme noudattaa poikkeusolojen takia annettuja ohjeita ja määräyksiä, toteaa poliisipäällikkö Heikkinen ja jatkaa, että hallituksen ohjeet on hyvä pitää mielessä. Fyysisten kontaktien tulee nyt olla minimissä, vaikka laki niitä ei suoraan kieltäisikään. Voit olla oireeton viruksen kantaja tietämättäsi ja tartuttaa sen lähimmäiseen.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory