Mainos:Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia Oulussa

NordenBladet — Pohjantiellä VT4:llä Oulun poliisilaitoksen liikennevalvonnassa olleet poliisipartiot todistivat keskellä päivää kaksi eri tapausta, jossa ajoneuvot ylittivät reilusti sallitun nopeuden. Toiselle ajoneuvolle mitattiin nopeudeksi 155 km/h ja toiselle mitattiin nopeudeksi 221 km/h. Molemmista tapauksista kirjattiin rikosilmoitukset törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista.
221 km/h tunnissa ajaneen ajoneuvon kuljettaja tavattiin selvittelyn jälkeen ja hänet määrättiin ajokieltoon. Pohjantiellä oli samaan aikaan muuta liikennettä ja nopeusrajoitus tapahtuma-aikaan 100 km/h.
Noin tuntia myöhemmin poliisipartio havaitsi ajoneuvon, joka lähti kiihdyttämään nopeuttaan Pohjantiellä ja mittasi ajoneuvolle nopeudeksi 155 km/h ja hetkeä myöhemmin nopeudeksi mitattiin 173 km/h ajoneuvon ohitellessa muuta liikennettä mm. oikeanpuoleista kaistaa käyttäen. Ajoneuvon havaittua poliisiauton olevan perässä, kiihdytti ajoneuvo edelleen nopeuttaan suuremmaksi. Pahimmillaan ajoneuvon todettiin ajavan yli 170 km/h 60 km/h nopeusrajoitusalueella. Nopeuden lisäksi ajoneuvo aiheutti ohitellessaan useita vaaratilanteita ajaen useista risteyksistä lävitse välittämättä punaisesta liikennevalosta ja oli samalla aiheuttaa vakavan onnettomuuden. Takaa-ajon päätteeksi tämäkin kuljettaja tavoitettiin ja määrättiin ajokieltoon.
Suurta nopeutta ajava ajoneuvo muodostaa merkittävän riskin liikenneturvallisuudelle jo siksikin, että edessä ajavan on vaikea havaita takaa tulevan ajoneuvon nopeutta ja tehdä oikeita johtopäätöksiä. Ylinopeus on myös yksi riskitekijä liikenneonnettomuuksissa.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory