Poliisille on tehty tutkintapyyntö Helsingin vanhainkotien toiminnasta koronavirukseen liittyen

NordenBladet —

22.04.2020 klo 17.00Helsinki
Helsingin poliisille on tehty huhtikuussa tutkintapyyntö, jossa pyydetään, että poliisi tutkii ”ovatko vanhainkodit tai niiden toiminnasta taikka ohjauksesta vastuussa olevat syyllistyneet rikoksiin jättämällä noudattamatta koronaviruksen ja muiden tarttuvien tautien leviämisen ehkäisemiseksi annettuja säädöksiä ja määräyksiä taikka yleistä huolellisuusvelvollisuutta”.
Helsingin poliisilaitoksen Rikostutkintayksikössä toimii rikosilmoitusten esikäsittelyyn erikoistunut ryhmä, joka on aloittanut tutkintapyynnön vuoksi asiasta alustavan selvityksen.
‒ Selvitys on kesken, eikä tässä vaiheessa vielä tiedetä, onko poliisin syytä ryhtyä tutkimaan tutkintailmoituksessa esitettyä asiaa. Tutkintapyyntö ei kohdistu mihinkään tiettyyn vanhainkotiin tai henkilöön, vaan yleisesti vanhainkoteihin Helsingissä, kertoo rikoskomisario Markku Silen Helsingin poliisilaitokselta.
Poliisi tiedottaa, jos asiasta aloitetaan esiselvityksen jälkeen esitutkinta. Esitutkinta aloitetaan, mikäli on syytä epäillä, että asiassa on tapahtunut rikos.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory