Mainos:Harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntatilastot vuodelta 2019 on julkaistu

NordenBladet ‚ÄĒ Harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntatilastot vuodelta 2019 on julkaistu. Torjunnan tehostamiseen t√§ht√§√§vist√§ lainmuutoksista ja uusista menettelytavoista saadut kokemukset ovat my√∂nteisi√§.
Tilastojen perusteella viranomaisten välinen yhteistyö harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnassa on toimivaa ja tehokasta. Esimerkiksi Verohallinto antoi muille valvontaviranomaisille lähes 750 vihjettä omassa valvontatyössään esiin tulleista muista kuin verotukseen liittyvistä väärinkäytöksistä.
‚Äď Tilastot kertovat onnistumisista. Harmaan talouden torjunnan toimenpideohjelma on antanut uusia ty√∂kaluja ilmi√∂iden tunnistamiseen ja est√§miseen, kertoo Janne Marttinen Verohallinnon Harmaan talouden selvitysyksik√∂st√§.
Nykyinen ja sitä edeltäneet toimenpideohjelmat ovat olleet voimassa lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1996 lähtien. Uuden ohjelman valmistelu on loppusuoralla.
‚Äď Vaikeina aikoina harmaan talouden torjunnan merkitys korostuu. Harmaan talouden torjunta on ty√∂t√§ verokertym√§n ja julkisen rahoituksen turvaamiseksi, Marttinen jatkaa.
Uudet ilmiöt haastavat perinteiset toimintatavat
Nopeasti edennyt digitalisaatio ja kansainvälistynyt toimintaympäristö ovat tuoneet uusia haasteita harmaan talouden torjuntaan.
Esimerkiksi alustatalouden kasvu, verkkokaupan suosio, sekä virtuaalivaluutat ja niihin liittyvät väärinkäytökset ovat laajentaneet valvonnan ja ohjauksen tarvetta.
‚Äď Tulevaisuudessa uusien ilmi√∂iden tunnistaminen ja niihin reagoiminen yhteisty√∂ss√§ tulevat korostumaan, Marttinen toteaa.
Vuoden 2019 torjuntatilastot löytyvät kootusti viranomaisten yhteiseltä Harmaa talous & talousrikollisuus -tilannekuvasivustolta

Lähde: Poliisi.fi


Tags assigned to this article:
poliisiSuomen poliisiSuomi

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory