NordenBladet — Keskusrikospoliisin blogissa YLPEYS-hankkeen asiantuntijat pohtivat ympäristörikollisuutta ja viranomaisyhteistyön tärkeyttä.Ympäristörikostorjunnan tehostamiseksi on huomioitava eri rikoslajien yhteydet toisiinsa. Ympäristörikollisuus on maailmanlaajuisesti kytkeytynyt osaksi järjestäytyneen rikollisuuden ilmiöitä, kuten esimerkiksi asiakirjaväärennöksiin, huumausainekauppaan, korruptioon ja rahanpesuun. Eri rikoslajien tutkinnassa tarvitaan asiantuntijuutta usealta eri alalta, jotta havaitaan yhteydet niiden välillä.– Avoin ja sujuva viranomaisyhteistyö on erittäin tärkeässä asemassa ympäristörikollisuuden torjunnassa ja siihen on panostettava myös tulevaisuudessa. Kaksi vuotta kestäneen hankkeen aikana viranomaisten verkostot kasvoivat ja ymmärrys eri ympäristörikostutkimusmetodeista syveni, toteaa YLPEYS-hankkeen projektipäällikkö, Jaana Wallin Keskusrikospoliisista. Kansalaisten ja yhteisöjen on myös mahdollista ottaa aktiivinen rooli toimijoina ympäristörikostorjunnassa. Mahdollisimman aikainen puuttuminen laittomaan toimintaan helpottaa valvonta- ja esitutkintaviranomaisten työtä sekä parhaassa tapauksessa myös minimoi ympäristövahinkoja. Ympäristörikollisuuden ilmiöihin on suhtauduttava vakavasti. Puhdas ja turmelematon luonto on jokaisen oikeus, ja meidän kaikkien velvollisuus on pitää siitä huolta.Lue aiheesta lisää blogitekstistä.

Keskusrikospoliisin blogissa YLPEYS-hankkeen asiantuntijat pohtivat ympäristörikollisuutta ja viranomaisyhteistyön tärkeyttä.

Ympäristörikostorjunnan tehostamiseksi on huomioitava eri rikoslajien yhteydet toisiinsa. Ympäristörikollisuus on maailmanlaajuisesti kytkeytynyt osaksi järjestäytyneen rikollisuuden ilmiöitä, kuten esimerkiksi asiakirjaväärennöksiin, huumausainekauppaan, korruptioon ja rahanpesuun. Eri rikoslajien tutkinnassa tarvitaan asiantuntijuutta usealta eri alalta, jotta havaitaan yhteydet niiden välillä.

– Avoin ja sujuva viranomaisyhteistyö on erittäin tärkeässä asemassa ympäristörikollisuuden torjunnassa ja siihen on panostettava myös tulevaisuudessa. Kaksi vuotta kestäneen hankkeen aikana viranomaisten verkostot kasvoivat ja ymmärrys eri ympäristörikostutkimusmetodeista syveni, toteaa YLPEYS-hankkeen projektipäällikkö, Jaana Wallin Keskusrikospoliisista. 

Kansalaisten ja yhteisöjen on myös mahdollista ottaa aktiivinen rooli toimijoina ympäristörikostorjunnassa. Mahdollisimman aikainen puuttuminen laittomaan toimintaan helpottaa valvonta- ja esitutkintaviranomaisten työtä sekä parhaassa tapauksessa myös minimoi ympäristövahinkoja. Ympäristörikollisuuden ilmiöihin on suhtauduttava vakavasti. Puhdas ja turmelematon luonto on jokaisen oikeus, ja meidän kaikkien velvollisuus on pitää siitä huolta.

Lue aiheesta lisää blogitekstistä.

]]>

Lähde: Poliisi.fi