NordenBladet — Päättäjäisviikonlopun valvonta on osa valtakunnallista katu- ja päihdevalvonnan tehovalvontajaksoa.Poliisipartiot jalkautuvat päättäjäisviikonloppuna tuttuun tapaan nuorten suosimille juhlapaikoille ympäri Kaakkois-Suomen. Tarkoituksena on turvata nuorten ajanviettoa sekä ehkäistä järjestyshäiriöitä ja rikoksia. Poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten, kuten nuoriso- ja sosiaalityöntekijöiden, kanssa.Ylikomisario Jukka Tylli toivoo, että huoltajat keskustelevat nuorten kanssa juhlasuunnitelmista hyvissä ajoin ja ovat nuoren tavoitettavissa. -Nuoren kanssa kannattaa keskustella ainakin siitä, miten ja missä nuori aikoo viettää iltaa. Kannattaa suunnitella yhdessä myös käytännön asioista, kuten siitä, tarvitseeko nuori kyytiä kotiin illalla. Puhelin on tärkeää pitää päällä, jotta nuori saa huoltajaan yhteyden tarvittaessa.Poliisi valvoo erityisesti päihteiden käyttöä ja teräaseiden hallussapitoaJukka Tylli kannustaa huoltajia keskustelemaan nuoren kanssa myös päihteistä. Päihteiden käyttö korostuu päättäjäisviikonlopun poliisitehtävissä, vaikka alaikäisen ei kuuluisi käyttää päihteitä lainkaan. -Päihteiden käytöllä voi olla vakavia seurauksia nuorelle. Huonovointinen ja päihtynyt nuori välttämättä pysty enää huolehtimaan itsestään. Myös erilaiset riidat ja pahoinpitelyt lisääntyvät runsaan alkoholin käytön yhteydessä, ylikomisario kertoo. Poliisipartiot puuttuvat alaikäisten päihteiden käyttöön ja hallussapitoon sekä tekee aina lastensuojeluilmoituksen nuoresta, joka on päihtynyt tai jolla on hallussaan päihteitä. Nuoren hallusta löydettävät päihteet otetaan pois ja jos nuori on täyttänyt 15 vuotta, hänelle kirjoitetaan hallussapidosta sakko. Poliisi valvoo tehostetusti myös toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden hallussapitoa julkisella paikalla. Tylli muistuttaa, että tällaisen esineen tuominen julkiselle paikalle on kiellettyä. -Jos partio havaitsee esimerkiksi puukon nuoren hallussa julkisella paikalla, partio ottaa sen pois ja kirjoittaa sen kantajalle sakon. Tällaiset esineet aiheuttavat vain hankaluuksia ja vaaratilanteita, joten niitä ei pidä tuoda mukanaan julkiselle paikalle.Pidä huolta kaverista Ylikomisario toivoo, että nuoret kertovat rehellisesti suunnitelmistaan huoltajalle ja uskaltavat pyytää apua aikuisilta. -Tule rohkeasti kertomaan poliisille, nuorisotyöntekijälle tai muulle turvalliselle aikuiselle, jos tarvitset apua. Jos lähellä ei näy aikuisia, soita 112. Pidä huoli myös kaverista, älä jätä ketään yksin. Kaakkois-Suomen poliisit toivottavat hauskaa ja turvallista päättäri-iltaa! 

Päättäjäisviikonlopun valvonta on osa valtakunnallista katu- ja päihdevalvonnan tehovalvontajaksoa.

Poliisipartiot jalkautuvat päättäjäisviikonloppuna tuttuun tapaan nuorten suosimille juhlapaikoille ympäri Kaakkois-Suomen. Tarkoituksena on turvata nuorten ajanviettoa sekä ehkäistä järjestyshäiriöitä ja rikoksia. Poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten, kuten nuoriso- ja sosiaalityöntekijöiden, kanssa.

Ylikomisario Jukka Tylli toivoo, että huoltajat keskustelevat nuorten kanssa juhlasuunnitelmista hyvissä ajoin ja ovat nuoren tavoitettavissa. 

Nuoren kanssa kannattaa keskustella ainakin siitä, miten ja missä nuori aikoo viettää iltaa. Kannattaa suunnitella yhdessä myös käytännön asioista, kuten siitä, tarvitseeko nuori kyytiä kotiin illalla. Puhelin on tärkeää pitää päällä, jotta nuori saa huoltajaan yhteyden tarvittaessa.

Poliisi valvoo erityisesti päihteiden käyttöä ja teräaseiden hallussapitoa

Jukka Tylli kannustaa huoltajia keskustelemaan nuoren kanssa myös päihteistä. Päihteiden käyttö korostuu päättäjäisviikonlopun poliisitehtävissä, vaikka alaikäisen ei kuuluisi käyttää päihteitä lainkaan. 

Päihteiden käytöllä voi olla vakavia seurauksia nuorelle. Huonovointinen ja päihtynyt nuori välttämättä pysty enää huolehtimaan itsestään. Myös erilaiset riidat ja pahoinpitelyt lisääntyvät runsaan alkoholin käytön yhteydessä, ylikomisario kertoo. 

Poliisipartiot puuttuvat alaikäisten päihteiden käyttöön ja hallussapitoon sekä tekee aina lastensuojeluilmoituksen nuoresta, joka on päihtynyt tai jolla on hallussaan päihteitä. Nuoren hallusta löydettävät päihteet otetaan pois ja jos nuori on täyttänyt 15 vuotta, hänelle kirjoitetaan hallussapidosta sakko. 

Poliisi valvoo tehostetusti myös toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden hallussapitoa julkisella paikalla. Tylli muistuttaa, että tällaisen esineen tuominen julkiselle paikalle on kiellettyä. 

Jos partio havaitsee esimerkiksi puukon nuoren hallussa julkisella paikalla, partio ottaa sen pois ja kirjoittaa sen kantajalle sakon. Tällaiset esineet aiheuttavat vain hankaluuksia ja vaaratilanteita, joten niitä ei pidä tuoda mukanaan julkiselle paikalle.

Pidä huolta kaverista 

Ylikomisario toivoo, että nuoret kertovat rehellisesti suunnitelmistaan huoltajalle ja uskaltavat pyytää apua aikuisilta. 

Tule rohkeasti kertomaan poliisille, nuorisotyöntekijälle tai muulle turvalliselle aikuiselle, jos tarvitset apua. Jos lähellä ei näy aikuisia, soita 112. Pidä huoli myös kaverista, älä jätä ketään yksin

Kaakkois-Suomen poliisit toivottavat hauskaa ja turvallista päättäri-iltaa! 

]]>

Lähde: Poliisi.fi