NordenBladet – Piirakat tuo mukavaa vaihtelua ihan arkiseenkin iltaan ja meillä niitä väsätään ainakin suhteellisen usein. Ei ne mitään laihduttajan unelmia ole, mutta ihan super maukkaita ja vaihtoehtoja täytteille on paljon. Väsäsin katkarapupiirakan mun omalla reseptillä minkä ajattelin jakaa nyt teidänkin makunystyröitä sulostuttamaan. Suosittelen kokeilemaan, meillä tästä tykkää niin aikuiset kuin lapsetkin ja viimesestä palasesta yleensä tapellaan kuka sen saa.
KATKARAPUPIIRAKKA
POHJA:
150g voita
3.5dl vehnäjauhoja
2rkl vettä
ripaus suolaa
TÄYTE:
2dl ruokakermaa
1 paprika
1 tuore chili
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
250g katkarapuja
250-300g juustoraastetta
1rkl paprikajauhetta
1rkl kuivattua tai tuoretta tilliä
1rkl mustapippurirouhetta
suolaa
Tee pohja ensin, painele piirakkavuokaan ja paista 200c noin 5-10,min riippuen uunisi tehokkuudesta. Niin että pohja hieman kypsyy.
Tee täyte, pilko paprika ja chili ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki täyte aineet kulhossa keskenään, mutta jätä noin 1 dl verran juustoraastetta minkä ripottelet piirakan pinnalle ennen uuniin laittoa. Kaada täyte piirakkavuokaan ja paista 200c noin 10-15min, piirakka on valmis kun se on kivasti ruskettunut joka puolelta.
Nauti 🙂
Pia
Lähde: Pia Sarkkisen Blogi