Poliisin lupapalveluiden asiakastilat ovat ruuhkautuneet Imatralla

NordenBladet —

18.03.2020 klo 14.28Kaakkois-Suomi
Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus linjasi 16. maaliskuuta lisätoimenpiteistä, joiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toimintaa. Tämä poikkeustilanne vaikuttaa myös poliisin toimintaan monella tavalla.Poliisin asiakaspalveluiden osalta poliisi on ohjeistanut kansalaisia käyttämään mahdollisimman paljon sähköistä asiointipalvelua lupa-asioissa ja rikosilmoitusten tekemisessä. Näin voidaan välttää jonojen muodostuminen poliisiasemien asiakastiloihin.Näistä ohjeista huolimatta poliisin lupapalveluissa on asioinut tämän viikon aikana henkilökohtaisesti poikkeuksellisen paljon sellaisia asiakkaita, joilla on ollut kiireettömiä lupa-asioita. Erityisesti Imatran poliisiaseman asiakastiloissa on ollut ruuhkaa, koska asiakkaat ovat tulleet poliisiasemalle ilman ajanvarausta. Imatran poliisiasemalle onkin jouduttu laittamaan oviin opasteet, joissa asiakkaita ohjataan odottamaan omaa vuoroaan oven takana käytävätilassa tai ulkona poliisiaseman pihalla.Hallituksen 17.3. tekemän päätöksen mukaan yli 10 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä ja Imatran poliisiaseman asiakastilan odotustilat ovat pienet. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen lupapalveluista vastaava ylikomisario Ari Järveläinen on harmissaan tästä tilanteesta.
– Vetoan nyt kaikkiin kansalaisiin, että jokainen kantaisi oman vastuunsa koronatartuntojen vähentämiseksi. Koronaviruksen tarttuminen lupavirkailijaan vaarantaa samalla myös muun poliisin henkilökunnan terveyden, koska koko henkilökunnalla on yhteiset tauko- ja sosiaalitilat. Mitä paremmin ihmiset noudattavat annettuja määräyksiä ja suosituksia, sitä paremmin poliisin henkilökunta pysyy terveenä ja pystyy ohjaamaan voimavaroja kiireellisiin tehtäviin.Poliisi muistuttaa myös siitä, että poliisin asiakastiloihin tultaisiin aivan terveinä. Jos on vähänkin flunssaoireita, on jäätävä kotiin.Ohjeita poliisiasemalle tuleville• Jos käynti poliisin lupapalvelupisteessä on välttämätöntä, pyydämme varaamaan ajan käynnille.
• Asioidessasi noudata käsihygieniasta annettuja ohjeita. Löydät ohjeet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuilta (www.thl.fi/korona).
• Ethän tule paikalle, jos sinulla on flunssan oireita tai olet saapunut ulkomailta hiljattain.
• Muuta tarvittaessa varaamaasi aikaa myöhempään ajankohtaan joko ajanvarauspalvelussamme tai soittamalla neuvontapalveluumme.
Lisätietoja poliisin varautumisesta koronavirukseen
Usein kysyttyjä kysymyksiä koronan vaikutuksista poliisin toimintaan

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory