Poliisin tehovalvonnan tulos: lähes 1 000 sakkoa turvavyörikkomuksista ja lähes 900 sakkoa kännykän käytöstä ajon aikana

NordenBladet —

17.03.2020 klo 14.00Poliisihallitus
Poliisi tapasi viime viikolla tehdyssä valtakunnallisessa liikennevalvonnassa runsaasti matkustajia ilman turvavöitä etu- ja takapenkillä sekä ajon aikana matkapuhelinta käyttäneitä ajoneuvon kuljettajia ilman hands free -laitteita.
Suojatiesääntöjen laiminlyönneistä annettiin yhteensä 70 sakkoa ajoneuvojen kuljettajille.
Heistä 13 ohitti suojatien eteen pysähtyneen tai näkyvyyden suojatielle peittävän ajoneuvon pysähtymättä, 37 ei antanut esteetöntä kulkua suojatielle astumassa olevalle ja 20 ei antanut suojatiellä jo olleille esteetöntä kulkua.
Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta korostaa turvavöiden käytön tärkeyttä.
– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystä tai toisten virhearvioinneista johtuen.
Hän myös muistuttaa, että matkapuhelimen käyttö liikenteessä aiheuttaa usein vaaraa ja haittaa muulle liikenteelle.
– Jos puhelinta käytetään, niin vain hands free -laitteilla se on laillista, Kallio sanoo.
Suojatieonnettomuudet vähentyneet, edelleen niitä on liikaa
Poliisin tekemä valvonta ja suojatieonnettomuuksien vähentyminen viime vuosina osoittavat, että suojatien arvostus on parantunut. Viimeisen kolmen vuoden aikana on loukkaantunut lähes 400 jalankulkijaa, joista yli puolet tapahtui suojatiellä.
– Jokainen suojatiellä tapahtunut onnettomuus on kuitenkin liikaa, koska suojatien pitäisi olla nimensä veroinen eli turvallinen paikka tien ylittämiseen, Kallio sanoo.
Poliisi käytti viime viikon tehovalvontaan 3 151 työtuntia.
Ilman turvavyötä matkustaneita tavattiin etupenkillä 926 ja takapenkillä 40, turvalaiterikkeiden kokonaismäärästä lasten turvalaiterikkeiden määrä oli 39.
Matkapuhelinta ilman hands free -laitteita käyttäneitä kuljettajia valvonnassa oli 879.
Liikennevalvonnan ohella ulkomaalaisvalvontaa
Poliisi tarkasti valvontaviikon aikana 559 ulkomaalaiselta maassa oleskelun edellytykset. Ulkomaalaisvalvonta on poliisille ulkomaalaislaissa määrätty tehtävä. Poliisin valvontatoimet eivät saa koskaan perustua pelkästään todelliseen tai oletettuun etniseen alkuperään, vaan toimenpiteen taustalla tulee olla vihje- tai analyysitietoa laittomasta maassa oleskelusta.
Poliisi suorittaa ulkomaalaisvalvontaa myös osana muuta valvontatehtävää esim. liikenteenvalvonnan, ravintolavalvonnan ja työmaavalvonnan yhteydessä.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory