Kuhmossa Oulun poliisin kuormitusvalvonnassa paljastui jarruton perävaunu.

NordenBladet —

04.03.2020 klo 20.32Oulu
Oulun liikennepoliisin partio pysäytti keskiviikkona Kuhmon keskustassa täydessä 76 tonnin lastissa olleen puutavarayhdistelmän, jonka perävaunu oli katsastamaton. Lähemmässä tarkastelussa selvisi, että perävaunussa oli vakavia jarruvikoja ja se määrättiin valvontakatsastukseen läheiselle katsastusasemalle. Katsastuksessa paljastui, että viisiakselisen perävaunun kaikki akselit olivat kokonaan tai osittain jarruttomia. Valvontakatsastus osoitti, että jarruviat johtuivat omistajan pitkäaikaisesta kaluston huollon laiminlyönnistä. Yhdestä akselista puuttui jarrusylinteri sekä jarrusatula ja usean pyörän jarrujärjestelmästä puuttuivat jarrupalat. Yksi jarrusylinteri oli “tulpattu” pois käytöstä. Perävaunusta puuttui myös osa takavaloista ja jarruvalot. Myös perävaunun vetoautosta löytyi katsastuksessa hylkäykseen johtavia vikoja.
Työnantajana toiminut kuljetusyksikön omistaja määrättiin sakkoihin ja perävaunu ajokieltoon liikenneturvallisuutta vaarantavien vikojen vuoksi.
Raskaan kaluston jarrut ovat jo lähtökohtaisesti teholtaan heikommat verrattuna henkilöautoon, joka johtuu jarrulle kohdistuvasta suuremmasta massasta. Siksi on erityisen tärkeää huoltaa jarrut säännönmukaisesti. Ajoneuvon omistaja vastaa säännösten mukaan sen kunnosta ja työnantajan tulee erityisesti huomioida tämä, kun se luovuttaa ajoneuvon työntekijänsä kuljetettavaksi.
Poliisi jatkaa yhteistyöviranomaisten kanssa raskaan liikenteen valvontaa koko poliisilaitoksen alueella.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory