Pia Sarkkinen: Lasten ja nuorten liikkuminen

Pia Sarkkinen: Lasten ja nuorten liikkuminen

NordenBladet РAjattelin tänään pureutua aiheeseen; lasten ja nuorten liikkuminen. Aihe on minulle tärkeä ja olen ollut pidemmän aikaa jo huolissaan lasten liikunnan vähyydestä. Lapset käyttävät liikaa aikaa telkkarin ääressä istumiseen ja puhelimen sekä pelikoneiden näpräämiseen. Onhan se nykypäivää, että kaikki toimii koneiden varassa ja jo hyvin nuorena pitää osata internetin ihmeellinen maailma ja tietokoneen käyttö.

Yleisten suositusten mukaan ei suositella, ett√§ lapset istuisivat kahta tuntia pidemp√§√§n paikallaan. Meid√§n perheess√§ on otettu joka viikkoiseksi traditioksi yhdess√§ liikkuminen.¬†Monissa perheiss√§¬†ei tulla edes ajatelleeksi sit√§, ett√§ l√§hdett√§isiin yhdess√§ liikkumaan. Arki on kiireist√§ ja ty√∂t, kotity√∂t ja stressaava arki verottaa vanhempia eik√§ jakseta v√§ltt√§m√§tt√§ puuhastella lasten kanssa. Olen sortunut t√§h√§n my√∂s itsekin ja¬†minulle her√§tys piste oli se, kun 12v poikani sanoi minulle ett√§ “√§iti, ei olla pitk√§√§n aikaan tehty mit√§√§n yhdess√§, oot joko treenaamassa,¬†koulussa tai kotona puhelimella tai koneella” Tunsin piston syd√§mess√§ ja samalla tuli huono √§iti olo, poikani oli oikeassa.

Vaikka meidänkin perheessä  kaikilla on omat liikunnalliset harrastukset on silti tärkeää myös liikkua yhdessä. Se on sitä perheen omaa aikaa jolloin on hyvä käydä läpi vaikka päivän kuulumiset, toiveet, unelmat ja mieltä askarruttavat asiat. Ei voi olla niin kiire, ettei ehdittäisi yhdessä vaikka tunnin lenkille. Tämä aika on kullanarvoista, tunti ei ole paljon päivässä mutta se tekee ihmeitä keholle, mielelle ja arjessa jaksamiselle. Tänään me käytiin vetämässä mäkitreeniä Lohjan harjulla ja oli ihan mahtavaa.  Kannustankin kaikkia perheitä lähtemään yhdessä liikkumaan, jos ei huvita juosta mäkiä voi lähteä vaikka reippaalle kävelylenkille, hölkälle, pyöräilemään, uimaan, pelaamaan pallopelejä tai vaikka venytellä. Jokainen valitsee se oman mieluisan tavan, kunhan nousee sieltä sohvalta ja siitä nauttii koko perhe ja kaikki tekee sitä ilon kautta.

Sykettä tulisi nostaa joka päivä ja hengästyä niin silloin jaksaa paremmin ja arjessa normaalit askareet tuntuvat paljon kevyemmi sekä myös stressitaso laskee. Laittakaa ne lapsenne liikkumaan ja liikkukaa yhdessä, se on terveen kasvun ja kehityksen edellytys. Pidetään me aikuiset huoli ettemme kasvata pullamössökansaa.  Lapsena opittu liikkuminen jatkuu koko aikuisiän ja näin ollen annat lapsellesi tärkeän lahjan, paremmat ja terveemmät eväät tulevaisuuteen.  Because you can!

pia-sarkkinen
pia-sarkkinen

Kuvat: Yksityiskokoelma

Lue myös:
Pia Sarkkinen: Heippa kaikille, olen uusi julkkisbloggaaja täällä ja aattelinkin vähän ensin kertoilla itsestäni!
OHMYGOSSIP ‚Äď Heippa kaikille, olen uusi julkkisbloggaaja t√§√§ll√§ ja aattelinkin v√§h√§n ensin kertoilla itsest√§ni. Olen Pia ja tullut tutuksi televisiojuontajana, Big Brother talosta sek√§ tanssijana. Oon juontanut peli/hyv√§ntekev√§isyys ohjelmia eri tv-kanaville ja Big Brother talosta sain kunnian olla h√§√§dett√§v√§n√§ ensimm√§isen√§ lienen siis √§rsytt√§nyt joitain katsojia. Ensi vuonna esiinnyn yst√§v√§ni Maisan kanssa reality sarjassa Alanyan sankarit ja sit√§ ootellessa kalastelen koko ajan my√∂s uusia tv-projekteja.

 

Lähde: Pia Sarkkisen blogi

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save


Tags assigned to this article:
bloggaajafamilyfitnesskidsPia Sarkkinen

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory