Poliisi tutkii useilla rikosnimikkeillä eilistä takaa-ajoa, jossa henkilöauto pakeni poliisia Helsingin keskustassa

NordenBladet —

05.02.2020 klo 14.37Helsinki
Poliisi tutkii 4.2.2020 iltapäivällä tapahtunutta takaa-ajoa, jossa henkilöauto pakeni poliisia ajoittain huomattavalla nopeudella Helsingin keskustassa. Poliisi tutkii tapausta epäiltynä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja niskoitteluna poliisia kohtaan.
Esitutkinnan mukaan tilanne sai alkunsa Tehtaankadulta, jossa poliisipartio päätti pysäyttää henkilöauton tarkistusta ja kuljettajan kunnon tarkistamista varten.
– Henkilöauto lähti kuitenkin karkuun, ja perään lähtenyt poliisipartio menetti kohta näköyhteyden autoon. Autosta saatiin uudelleen havainto hetken kuluttua toisaalla keskustassa, ja poliisi yritti pysäyttää ajoneuvoa Topeliuksenkadulla Töölön sairaalan kohdalla. Auto jatkoi kuitenkin pakoaan keskustan suuntaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jouni Jokinen Helsingin poliisilaitokselta.
Esitutkinnan mukaan Mannerheimintien ja Tukholmankadun kohdalla autoa yritettiin pysäyttää uudelleen usean poliisiauton voimin, mutta kohdeauto onnistui jatkamaan edelleen pakoaan liikennevirrassa pujotellen ja ajaen ajoittain myös jalkakäytävällä.
– Auto eteni huomattavan kovalla nopeudella raitiovaunukaistoja pitkin keskustaan päin kunnes se juuttui liikenneruuhkaan Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä. Tuolloin poliisi sai auton motitettua ja pysäytettyä, kuvaa Jokinen.
Takaa-ajo sitoi useita poliisipartioita, ja pysäytyksen yhteydessä useisiin poliisiajoneuvoihin ja ainakin yhteen taksiautoon tuli vaurioita. Tapahtumassa ei useista vaaratilanteista huolimatta aiheutunut henkilövahinkoja.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory