Poliisi varautuu vuoden vaihtumiseen

NordenBladet — Itä-Suomen poliisilaitos varautuu vilkkaaseen vuodenvaihteeseen normaalia viikonloppua vahvemmalla miehityksellä. Perustehtävien eli valvonta-, hälytys- ja liikenteenvalvontatehtävien lisäksi poliisia työllistävät todennäköisesti erilaiset yleisötapahtumat ja kokoontumiset, täys- ja alaikäisten päihteidenkäyttö sekä ilotulitteiden käytön valvonta. Päihteet ja ilotulitteet ovat erityisen huono ja riskialtis yhdistelmä, varsinkin kun ihmisiä on normaalia enemmän liikkeellä. Poliisi toivoo vanhempien ja huoltajien kiinnittävän normaalia tarkemman huomion alaikäisten lastensa ja huollettaviensa menemisiin ja reppujen sisältöihin.
Ilotulitteiden laillisesta ja turvallisesta käytöstä on varsin kattava ja hyvä ohjeistus mm. TUKES:n sivuilla https://tukes.fi/koti-ja-vapaa-aika/ilotulitteet?fbclid=IwAR2kWLhSHFyjbsLRuCYzl_Xuwy_EUJFhGiB27dQy7bnGG96Px4RiWgFbu3s.
Pelastuslaitokset ovat määränneet ilotulituskieltoalueet Kuopion, Joensuun ja Mikkelin keskustoihin. Lisäksi paikalliset kiellot ovat voimassa Kuopion Petosella ja Tahkolla sekä Varkauden Päiviönsaarella. Mikkelissä aiempaan kieltoalueeseen on lisätty konsertti- ja kongressitalo Mikaelin ympäristö. Ilotulitteita ei saa myöskään suunnata ko. alueita kohti.
Tärkeimmät muistettavat:
– ei ilotulitteita alaikäislle tai päihtyneille
– noudata kieltoalueita ja aikarajoja (klo 18-02)
– käytä suojalaseja ja
– käytä ilotulitteita niin, ettei niistä aiheudu henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Jos epäilet, että vaara olemassa, jätä sytyttämättä.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory