Aselupahakemusten käsittely on ruuhkautunut

NordenBladet — Aselupahakemusten käsittelyssä on ollut syksyn 2019 aikana viiveitä ja postiväen lakko tällä hetkellä tuo käsittelyaikoihin vielä omat lisähaasteet. Aselupapäätöksen saamiseen on saattanut mennä jopa kuukausia.
Aselupahakemusten määrä on ollut yllättävän suuri koko kesä- ja syyskauden ajan johtuen osittain 15.7.2019 voimaan tulleista ampuma-aselain muutoksista, jotka edellyttävät tiettyjen aselupien uudistamista viimeistään 14.1.2020 mennessä. Sen lisäksi lupavalvontayksikön päätöksentekijöiden tehtävämäärät ovat kasvaneet myös siitä syystä, että ajokieltomääräykset siirtyivät käräjäoikeuksista poliisille 1.6.2019 alkaen.
Yksi aselupahakemusten käsittelyä aiheuttava viive on syntynyt siitä, että aseluvan hakijan haastattelun ajankohta on voinut ajoittua asehakemusten jättämisestä jopa useamman kuukauden päähän. Lupavalvontayksikön päätöksentekijöiden samanaikaiset kesäkauden lomapoistumat, henkilöstön ennakoimattomat poistumat sekä henkilöstön vaihtuvuus ovat osaltaan vaikuttaneet nykyiseen tilanteeseen.
Sisä-Suomen poliisilaitos käsittelee vireillä olevat hakemukset niin pian kuin mahdollista, ja vireillä olevat hakemukset saadaan hoidettua päätökseen viimeistään tammikuussa 2020. Normaali aseluvan käsittelyaika vaihtelee asetyypistä riippuen kahdesta viikosta kuukausiin.
Sisä-Suomen poliisilaitos pahoittelee tilanteesta aiheutuvaa haittaa asiakkaille.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory