Elintarvikeviennin koulutuksesta apua yritysten vientiosaamiseen
NordenBladet — Suomen elintarvikealan tuotannosta vain noin 15 prosenttia menee vientiin. Yhtenä syynä pidetään yritysten puutteellista vientiosaamista. Alan yritykset tarvitsevat kiperästi lisää kansainvälisen kaupan ammattilaisia. Kasvavaan osaamisen tarpeeseen vastataan uudella pysyvällä koulutuksella.Syksyllä 2022 aukeaa avoimessa korkeakoulussa uusi kahdenkymmenen opintopisteen laajuinen elintarvikealan koulutuskokonaisuus. Koulutus on tarkoitettu uusille elintarvikeviennin osaajille ja lisäkoulutukseksi alalla jo toimiville. Opiskelijat saavat sen aikana kattavat perustiedot elintarvikeviennistä. Vientikoulutus toteutetaan käytännönläheisenä, ja opiskelijat luovat sen puitteissa yhteydet elintarvikealan yrityksiin.Koulutuskokonaisuus toteutetaan elintarvikeviennin pilottikoulutusten pohjalta neljän ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Koulut ovat Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Lapin ammattikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu. Lisätietoa pilottikoulutuksista loppublogista ja Elintarvikeviennin aakkoset -julkaisusta.
Lähde: Valtioneuvosto.fi