NordenBladet – Esivanhempien uskomusten mukaan kaikki, mitä vuoden lopussa ja vuodenvaihteessa tehdään, vaikuttaa voimakkaasti elämään alkavana vuonna. Lue lähemmin siitä, millaiset vuodenvaihteen tavat ja perinteet tuovat onnea ja menestystä! Joka vuonna saamme uuden vuoden saapuessa spirituaalisesti ikään kuin uuden alun, jonka vuoksi uusi vaihe tulee aloittaa hyvin valmistautuneena.
Päättyvänä vuonna lopeta keskeneräiset asiat ja selvittele kaikki puoliksi tehty:
1. Anna anteeksi ja pyydä anteeksi aloittaaksesi uusi vuosi puhtaalla omallatunnolla ja hyvällä mielenrauhalla.
2. Poista elämästäsi kielteiset asiat, jotka ovat pitkään häirinneet sinua: tarpeettomat esineet, onnettomat suhteet tai pahantahtoiset henkilöt.
3. Maksa kaikki velkasi ja täytä antamasi lupaukset.
4. Tyyty siihen, mitä et voi muuttaa.
5. Ole kiitollinen – Muistele ja kirjoita muistiin, mitä hyvää päättyvässä vuodessa oli.
Nyt voit aloittaa viimeisen tärkeän kohdan – luomalla juhlallisen ilmapiirin. Yritä tehdä näistä vapaapäivistä itsellesi ja läheisillesi todella erityinen ja maaginen!
6. Luo juhlava ilmapiiri ja noudata näitä perinteitä:
1. Kata runsas ruokapöytä, jotta myös alkavana vuonna olisi työtä ja leipää ja voisi kattaa ruokapöydän hyvillä ruoilla. Vanha kansa uskoi, että syödä tulisi 7, 9 tai 12 kertaa. Yhdeksi ruokailukerraksi riittää, kun otat muutaman suupalallisen ruokaa.
2. Juhlan tulee olla meluisa, täynnä lystiä, naurua ja lasten kiljahduksia. Vanhojen uskomusten mukaan se karkottaa pahat henget loitolle.
3. Vie keskuudestamme poistuneiden läheistesi haudoille päättyvän vuoden viimeisenä päivänä tai viimeisellä viikolla kynttilä, jolla näytät, ettet ole esivanhempiasikaan unohtanut.
4. Koristele kotisi kynttilöin – vietä valon voittoa pimeydestä!
5. Ennusta tai vala uudenvuoden tina
Miten aloittaa uusi vuosi?
1. Kommunikoi ensimmäiseksi mieshenkilön kanssa. Uskottiin, että jos uuden vuoden saapuessa ensimmäinen onnittelija on nainen, alkanut vuosi ei tuo tullessaan mitään hyvää.
2. Älä siivoa 1. tammikuuta. Jätä suurempi siivoaminen pikemminkin uuden vuoden toiselle tai kolmannelle päivälle, niin et pyyhi hyvää onnea kotoa pois.
3. Peskää tammikuun ensimmäisenä päivänä koko perheen (vanhimmasta nuorimpaan) kanssa yhdessä kasvot. Vesivadissa olkoon myös jotain hopeista (solki, lusikka). Tällainen vesirituaali antaa terveen ihonsävyn, hyvän näkökyvyn ja pitää perheen yksimielisenä.
4. Aloita uusi vuosi tietoisena. Uskotaan, että kaikkea, mitä 1. tammikuuta teet, teet koko seuraavan vuoden. Siten älä kuluta päivää vuoteessa vetelehtimiseen ja television katseluun. Omistaudu niihin puuhiin ja toimintoihin, joita haluaisit tehdä ja joista haluaisit nauttia myös koko alkaneen vuoden ajan.
Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee