Laaja nettipetossarja tutkinnassa Joensuussa

NordenBladet — Netissä petoksia tehnyt joensuulainen, 23 -vuotias nainen vangittiin poliisin vaatimuksesta Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa torstaina 11.6.2020.
Nainen oli kaupannut olemattomia Nintendo -pelikoneita ja -pelejä internetin tori.fi -palstalla. Myyjä on käyttänyt useita erilaisia nimiä ja hän on käynyt keskustelua ostajien kanssa pääosin Tori.fi -palvelussa lähetettävien viestien kautta. Myyjä on pyytänyt 30-250 euron suuruisen maksun etukäteen ja tuote on sovittu lähetettäväksi postitse maksun suorittamisen jälkeen. Tämän jälkeen kaupan kohteensa ollutta lähetystä ei ole kuulunut, eikä myyjään ole saanut enää yhteyttä. Ostajat ovat ottaneet yhteyttä poliisiin ja tehneet rikosilmoituksen asiassa. Nainen on esitutkinnassa tunnustanut menetelleensä kuvatulla tavalla ja hankkineensa näin itselleen rahaa omiin tarpeisiinsa.
Nyt tutkittavana olevassa kokonaisuudessa on käsittelyssä yli 60 petosta, joista asianomistajat ovat tehneet rikosilmoituksen. Teot on tehty vuoden 2020 alusta kesäkuuhun 2020 saakka. On mahdollista, että petettyjä ostajia on enemmänkin eri puolelta Suomea. Mikäli henkilö epäilee perustellusti joutuneensa vastaavanlaisen petosrikoksen kohteeksi, pyydämme tekemään sähköisen rikosilmoituksen tehdä poliisin internetsivujen kautta.
Nainen on saanut aiemman tuomion vastaavanlaisista rikoksista lokakuussa 2019. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi rikoksesta epäillyn naisen 11.6.2020 rikollisen toiminnan jatkamisen estämiseksi. Syyte asiassa on nostettava 4.9.2020 mennessä.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory