Poliisi on selvittänyt tulipalossa tuhoutuneen Inkeroisten uimarannan pukukoppirakennuksen syttymissyyn

NordenBladet —

01.06.2020 klo 12.27Kaakkois-Suomi
Lokakuun alussa 2019 tulipalossa tuhoutuneen Inkeroisten uimarannan pukukoppirakennuksen syttymissyy on saatu selville. Poliisi tutki asiaa törkeänä vahingontekona, koska oli epäilys, että rakennus oli tahallaan sytytetty palamaan.
Yksi tekoon syyllistynyt henkilö myönsi tekonsa myöhemmin syksyllä isälleen, ja tämä ilmoitti asian edelleen Kaakkois-Suomen poliisille. Tekijöiksi on paljastunut kolme alle 15-vuotiasta henkilöä, jotka eivät ole asiassa rikosoikeudellisessa vastuussa ikänsä puolesta.Poliisi ja muut viranomaiset ovat pitäneet tekijöille ankkuritoiminnan mukaisia puhutuksia, joissa asioita on selvitelty. Puhutusten aikana kaikki kolme tekijää huoltajineen sekä jutun asianomistaja, Mämmälän kotiseutuyhdistys ry, ilmaisivat halukkuutensa sovitteluun vahingonkorvauksiin liittyvässä asiassa. Kymi-Saimaan sovittelutoimistosta on tullut tieto poliisille 15.5.2020, että vahingonkorvausasiassa on saatu sovitteluratkaisu, ja myös poliisin osalta asian tutkinta on saatu päätökseen.
Poliisin mukaan sinänsä ikävässä asiassa on ollut hyviäkin puolia. Ankkuripuhutuksissa tekoon syyllistyneet nuoret osoittivat katumusta, ja vaikka poliisi ei sovitteluratkaisua tarkemmin lähde avaamaan, on näille nuorille aiheutunut teosta myös varmasti herätteleviä seuraamuksia. Poliisin mukaan on yhteiskunnan kannalta tärkeää, että poliisi puuttuu myös rikollisiin tekoihin, joista ei tekijöille voi määrätä rikosoikeudellista seuraamusta heidän ikänsä vuoksi.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory