Poliisi toivoo malttia koulujen päättymisviikonlopun viettoon

NordenBladet —

28.05.2020 klo 14.05Lappi
Poliisi valvoo koulujen päättäjäisviikonlopun viettoa näkyvästi Lapissa. Keskustojen lisäksi poliisi jalkautuu nuorten suosimiin paikkoihin.
Tänä vuonna koulujen päättymistä vietetään poikkeuksellisissa oloissa. Poliisi toivoo, että nuoret juhlisivat kesän alkua vastuuntuntoisesi ja fiksusti, lait ja hallituksen suositukset huomioiden.
Poliisi puuttuu tarvittaessa ja tapauskohtaisesti ­tilanteisiin, jotka aiheuttavat häiriötä, haittaa tai vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Erityisesti kiinnitetään huomiota luvattomaan alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon.
– Valvomme erityisesti nuorten alkoholinkäyttöä sekä liikennekäyttäytymistä tulevana viikonloppuna. Lasten ja nuorten turvallisuudesta ja kotiintuloajoista huolehtiminen on kuitenkin ensisijaisesti vanhempien vastuulla, toteaa ennalta estävän toiminnan koordinaattori ylikonstaapeli Pekka Alamommo Lapin poliisilaitokselta.
Pandemia ei vielä ole ohitse, vaikka tilanne onkin nyt rauhallisempi. On syytä edelleen olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita, kuten välttää kaikkea tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla.
– Kavereita saa tavata ja lomien alkamista voi juhlia fiksusti, mutta isoja satunnaisia joukkokokoontumisia ei edelleenkään suositella tautitilanteen takia. Niissä on hankala huolehtia turvaväleistä ja hygieniaohjeista, Alamommo muistuttaa.
Poliisi vetoaa ihmisten vastuullisuuteen: jokaisen tulisi noudattaa annettuja ohjeita ja rajoituksia sekä itsensä että läheistensä takia.
Lapin poliisi toivottaa mukavaa kesän alkua koulunsa päättäville, tutkintonsa suorittaneille ja ammattiin valmistuville nuorille.
Lisätietoa poikkeustilan aikana voimassaolevista suosituksista ja rajoituksista poliisi.fi/koronavirus/kokoontumiset.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory