Vappuaatto ja -yö poliisin silmin Itä-Suomessa

NordenBladet — Vapun vietto on sujunut poliisin näkökulmasta maltillisesti. Kokoontumisrajoitukset hillitsivät ihmisten liikkumista ja yleinen järjestys on säilynyt hyvänä koko Itä-Suomen alueella. Kokoontumisrajoitusten rikkomisiin ei tarvinnut puuttua ja kaupunkien keskustoissa oli vähän ihmisiä liikkeellä. Juhlijoiden määrä on ollut rajoitusten vuoksi huomattavasti edellisvuosia vähäisempi, joten kansalaiset ovat kiitoksensa ansainneet ohjeiden noudattamisessa.
Hälytystehtäviä Itä-Suomen alueella kirjattiin yön aikana kaikkiaan noin 200 kappaletta, joista kotihälytystehtäviä oli kolmasosa. Vapusta huolimatta hälytystehtäviä oli normaalin viikonloppuyön verran, painottuen yksityisille paikoille ja koteihin. Edellisvuoteen verrattuna poliisin tehtäviä oli kaikkiaan noin puolet vähemmän. Kotihälytystehtäviä oli aavistuksen enemmän, mutta perheväkitapauksissa ei ollut kasvua edellisvuotiseen nähden.
Merkittävin poliisia työllistänyt tapaus oli kadonneen henkilön etsintä Juuassa. Vappuaattona poliisi etsi kello 18.00 jälkeen kotoaan kadonnutta iäkästä henkilöä. Etsintään osallistui useiden poliisipartioiden lisäksi Vapepa sekä Rajavartiolaitoksen helikopteri. Henkilö löytyi yöllä helikopterin avulla metsästä kävelemästä ja hänet toimitettiin tarkastukseen terveydenhuoltoon.
Liikenteestä on vappuaaton ja yön aikana kirjattu kolme ilmoitusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja viisi ilmoitusta rattijuopumusrikoksista.
Pahoinpitelyilmoituksia on kirjattu Itä-Suomen alueella kaikkiaan kolme ja ne ovat tapahtuneet yksityisissä asunnoissa. Poliisin tietoon ei ole tullut tapauksia, joista olisi aiheutunut vakavia vammoja. Useisiin poliisitehtäviin liittyi erilaisia henkilöiden henkeen tai terveyteen kohdistuneita uhkauksia.
Joensuussa alle 30-vuotias sekavasti käyttäytynyt mies tunkeutui aamuyöllä noin kello 2.00 aikaan kahteen yksityisasuntoon Onttolan asuinalueella. Poliisi otti miehen kiinni toisesta asunnosta.
Joensuussa on kirjattu kaksi ryöstöä vappuaaton iltana. Toisessa tapauksessa noin 20-vuotias mies anasti Joensuun keskustasta kerrostalon pihamaalta polkupyörän alkuillan aikana. Pyörän omistaja huomasi teon ja yritti saada pyöräänsä takaisin. Tuossa yhteydessä tekijä uhkasi pyörän omistajaa ja hänen seurassaan ollutta henkilöä teräaseella ja poistui anastamallaan pyörällä paikalta. Poliisi tavoitti myöhemmin illalla miehen Joensuun keskustasta ja otti hänet kiinni. Hieman myöhemmin Siilaisen S-Marketissa miesasiakas kävi kello 21 jälkeen käsiksi kaupan myyjään ja anasti kassasta rahaa. Tekijä poistui paikalta ja poliisi jatkaa asian selvittämistä. Tekohetkellä kaupassa oli myyjän lisäksi muutama muu asiakas.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory