Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella vappua juhlittiin maltillisesti

NordenBladet —

01.05.2020 klo 08.14Lounais-Suomi
Lounais-Suomessa vappu sujui poliisin näkökulmasta erityisen rauhallisesti. Kadut olivat tyhjiä ja kansalaiset viettivät työn juhlaa kodeissaan. Puistot, keskustat ja Aurajokiranta olivat tyhjiä. Maakuntien taajamissa oli myös hiljaista. Muutamia nuorten joukkoja tavattiin yleisillä paikoilla, mutta nämä hoituivat neuvoin ja kehotuksin.
Jos tätä vappua verrataan aikaisempiin vappuihin, niin näkymä oli todella poikkeuksellinen autioiden katujen ja puistojen takia. Viranomaisten suosituksia kokoontumisrajoituksista noudatettiin hienosti. Poliisin havaitsemat kokoontumiset olivat yksittäisiä ja niihin puututtiin neuvoin ja kehotuksin. Paimiossa oli noin 20 nuoren ryhmittymä sekä Naantalissa ja Raisiossa yhteensä noin 50 nuorta. Porissa huoltoaseman pihassa poliisi kävi muutaman kerran ohjeistamassa nuorison kokoontumista ja pienimuotoista kaljoittelua. Nämä ryhmittymät olivat alle 10 hengen kokoisia. Euran Kauttian koulun pihalla tavattiin 17 nuoren joukko. Tilanteissa ei jouduttu sakottamaan kansalaisia, vaan tehtävät hoituivat poliisin antamilla ohjeistuksilla.
Kotihälytysten määrässä oli lievää kasvua verrattuna aikaisempiin vuosiin. Varsinais-Suomessa oli lähes 50 kotihälytystä ja Satakunnassa noin parikymmentä. Aikaisempina vuosina kotihälytykset ovat vappuaattona koko Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella vaihdelleet 30:stä reiluun 40:een vastaavana ajankohtana. Koska ihmisiä kannustettiin pysymään kotona, on kotihällytysten määrän kasvu luonnollista. Alkoholia käytettäessä tunteet monesti kuumenevat eri syistä ja sitä kautta poliisi kutsutaan apuun.
Aikaisempina viikonloppuina esiintyneitä autojen tai mopojen kokoontumisajoja ei havaittu Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella. Korona ei aiheuttanut poliisille myöskään erityisiä tehtäviä vapunaattona.
Turussa selviämisasemalle toimitettiin kaksi nuorta ja lastensuojeluilmoituksia tehtiin 16 kappaletta. Satakunnassa lastensuojeluilmoituksia tehtiin 23 kappaletta eri tehtävien yhteydessä. Alkoholista annettiin rikesakkoja yhdeksän kappaletta Turussa ja muutamia Satakunnassa. Huumausaineen käyttörikoksesta kirjoitettiin sakkoja kaksi kappaletta. Kotiin toimitettiin kolme nuorta humalan takia. Poliisi sai lisäksi viisi tehtävää itsetuhoisista henkilöistä vappuyönä.
Poliisi vetoaa edelleen ihmisten vastuullisuuteen. Jokaisen tulisi noudattaa annettuja ohjeita ja rajoituksia niin itsensä, läheistensä kuin koko yhteiskunnan takia. Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti on edelleen vältettävä kaikkea tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla. Yli 10 hengen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa vapunpäivänäkin. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvonnan lisäksi poliisi valvoo poikkeustilasta johtuen myös kokoontumisrajoitusten ja ravitsemisliikkeitä koskevien rajoitusten noudattamista.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory