Poliisi mitannut erittäin kovia ylinopeuksia Itä-Uudellamaalla – useita ajokortteja lähtenyt jo hyllylle

NordenBladet —

23.04.2020 klo 12.16Itä-Uusimaa
Aurinkoinen ja kuiva keli ja teille vaihdetut kesänopeudet ovat saaneet aikaiseksi sen, että kaasua painetaan kuin viimeistä päivää ja nopeusrajoitukset unohtuvat useilta kuljettajilta.
Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin partiot mittasivat viime viikonloppuna 17.4.–19.4.2020 erittäin kovia ylinopeuksia poliisilaitoksen alueen pääväylillä sekä myös pienemmillä tieosuuksilla.
Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia mitattiin viikonlopun aikana Porvoossa, Hyvinkäällä, Vantaalla ja Mäntsälässä kahdeksan. Törkeimmät lukemat mitattiin Hyvinkäällä ja Mäntsälässä. Hyvinkäällä kuljettajalle mitattiin Valtatie 3:lla nopeudeksi 245km/h. Sallittu nopeus kyseisellä tiellä on 120km/h. Mäntsälässä, Nummisentiellä kuljettaja kaahasi 164km/h, sallitun nopeuden ollessa 60km/h.
Korttinsa hyllylle viikonloppuna kaahasi peräti 24 kuljettajaa.
– Heistä kahdeksan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja 16 kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenteessä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin johtaja, ylikomisario Timo Leppälä.
– Osa näistä kuljettajista vaaransi liikennettä lisäksi keulimalla moottoripyörällä ja osalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, Leppälä jatkaa.
Näissä tapauksissa kovimmat nopeudet mitattiin Porvoossa Nesteentiellä, missä kuljettajalle mitattiin nopeudeksi 102km/h, kun sallittu nopeus on kyseisellä tiepätkällä 60km/h. Tuusulassa Tuusulanväylällä poliisi nappasi kaksi moottoripyörillään keulinutta ja kaahaillutta kuljettajaa.
Samaan poliisin haaviin jäi tässä yhteydessä myös kolme rattijuoppoa ja neljä kuljettajaa, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.
Nyt alkuviikosta sama ralli on jatkunut. Maanantain ja keskiviikon välisenä aikana mitattiin nopeuksia, joista kahdeksan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja viidentoista kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenteessä. Myös näiden kaikkien 23 kuljettajan ajokortit lähtivät hyllylle.
– Tällainen ilmiö toistuu lähes joka kevät ja poliisi peräänkuuluttaa nyt kaksi- ja nelipyöräisten ajoneuvojen kuljettajilta malttia liikenteeseen. Kovilla nopeuksilla voi olla paljon vakavammatkin seuraukset, kuin sakkolappu tai ajo-oikeuden menetys. Kovat nopeudet etenkin pienemmillä tieosuuksilla tai taajamissa, missä liikenteessä on myös paljon jalankulkijoita, voivat aiheuttaa jopa kohtalokkaita seurauksia, Leppälä summaa.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory